Training Intervisie leren begeleiden

Voor professionals die intervisiemethodieken willen leren om hun eigen intervisiegroep goed te kunnen leiden en begeleiden.

 • opleidingsvorm: training

 • domein: Publiek domein

 • duur: 4 dagdelen

Startdata en inschrijven

Voor wie?

Deze training is voor professionals die zelf intervisiegroepen in hun eigen organisatie gaan begeleiden. De training staat open voor iedereen die in de publieke sector werkzaam is. Het is wenselijk dat deelnemers meer dan vijf jaar werkervaring hebben. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Doel

Wanneer je eenmaal de kracht van collegiale intervisie hebt leren kennen, merk je hoeveel je van collega’s leert. En hoe waardevol het is om met collega’s te kunnen sparren over vragen en lastige situaties in het werk. Het doel van de training is dat de deelnemers op een goede manier intervisiegroepen met collega’s in de eigen organisatie kunnen leiden en begeleiden, zodat situaties op de werkvloer constructief en toekomstgericht besproken worden, op een veilige en effectieve manier.

Inhoud

Naast praktisch oefenen met begeleiden volgens verschillende methodieken is er ook aandacht voor hoe het is om de rol van begeleider te pakken als het om jouw directe collega’s gaat. Tijdens de eerste bijeenkomst krijg je basiskennis over intervisie, uitleg over intervisiemethodiek 1 en de kunst van het stellen van vragen en gaan we praktisch oefenen. 
Tijdens de tweede bijeenkomst doen we een recap en precap, bespreken we het bewaken van vertrouwen en veiligheid en de valkuilen bij intervisie. Ook krijg je uitleg over intervisiemethodiek 2 en gaan we praktisch oefenen. Tijdens de derde bijeenkomst bespreken we ervaringen uit de eigen praktijk, krijg je uitleg over intervisiemethodiek 3 en gaan we praktisch oefenen. En bij de vierde bijeenkomst bespreken we wanneer je welke methodiek toepast, krijg je verdieping op je rol als intervisiebegeleider en bespreken we de persoonlijke sterke kanten van iedere deelnemer.

Na iedere bijeenkomst krijg je huiswerk mee in de vorm van een opdracht. Ook houden we na iedere bijeenkomst een korte evaluatie en aan het eind van de training evalueren we uitgebreid.

Resultaat

Aan het eind van de training heb je:

 • inzicht in de essentiële voorwaarden voor een goede intervisie;
 • ervaring in de bijeenkomsten opgedaan met drie verschillende intervisiemethodieken;
 • kennis opgedaan wanneer welke methodiek toegepast kan worden;
 • vaardigheden verworven in het bewaken van vertrouwen en veiligheid in de intervisiegroep;
 • inzicht in de reikwijdte van je rol als intervisiebegeleider in een collegiale setting.

Opzet

 • Duur training: 4 bijeenkomsten van 3,5 uur
 • Zelfstudie: je krijgt beperkt leeswerk tussen de bijeenkomsten. Ook wordt gevraagd om in de eigen situatie een oefengroep samen te stellen om na de tweede bijeenkomst zelf in de eigen praktijk het geleerde toe te passen.
 • Aantal deelnemers: 10 tot 16
 • Locatie: Amersfoort

Vervolgtraject

N.v.t.

Certificaat

Als je de training succesvol afrondt, ontvang je een bewijs van deelname.

Trainer

Jannie Lammers: 'Ik zoek in mijn werk naar mogelijkheden om de (verborgen) kracht training intervisie leren begeleiding portret trainer jannie lammers
van een persoon en organisatie te ontwikkelen. Ik kan mensen uitdagen om zelf de regie te nemen en met en van elkaar te leren. Werken vanuit vertrouwen is daarbij een belangrijk uitgangspunt en past bij mij als mens en in mijn rol.'

Kosten

€1.495,- excl. BTW (inclusief studiemateriaal, locatie- en arrangementskosten).

Inschrijven en startdata

Startdata en inschrijven

Meer weten?

Wil je meer weten over deze training? Neem contact op het BMC Ontwikkelcentrum: 033 - 445 90 94, academie@bmc.nl.

Meer weten over ons overige aanbod opleidingen en trainingen? Ga naar Training en opleiding.

Gerelateerde opleidingen en trainingen