Training Persoonlijk leiderschap en communicatie: de kunst van effectief communiceren

Voor teamleiders, beleidsmedewerkers, coaches, trainers en uitvoerend medewerkers (hbo+-niveau) in het sociale domein, die in de dagelijkse werkpraktijk beter wil leren communiceren. 

 • opleidingsvorm: training

 • domein: Publiek domein

 • duur: 2 dagen

Startdata en inschrijven

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die in de dagelijkse werkpraktijk beter wil leren communiceren. De training is bij uitstek geschikt voor teamleiders, beleidsmedewerkers, coaches, trainers en uitvoerend medewerkers (hbo+-niveau) in het publiek domein. Er is geen voorkennis vereist.

Doel

Effectief communiceren, zowel zakelijk als privé, is voor mensen een van de voorwaarden om optimaal te kunnen functioneren. In de training Persoonlijk leiderschap en communicatie leer je jouw manier van communiceren beter begrijpen en leer je effectiever communiceren met anderen.

Inhoud

In de training Persoonlijk leiderschap en communicatie krijg je meer inzicht in je gedrag en verbeter je je communicatieve vaardigheden. Aan bod komen verschillende uitgangspunten vanuit de Transactionele Analyse (TA), die de basis vormen voor effectievere communicatie. Aan de hand van deze concepten gaan we aan de slag met dat wat jij wilt én kunt veranderen in jouw communicatie.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

 • ken je verschillende communicatiestijlen en kun je deze toepassen in je dagelijkse werkpraktijk;
 • ben je je bewust van je eigen dominante communicatiestijl en heb je geoefend met communicatiestijlen die je van nature moeilijker afgaan;
 • kun je heldere afspraken maken met je omgeving, waarbij wederzijdse verwachtingen effectief worden uitgesproken;
 • ben je je ervan bewust wat jouw manier van communiceren oproept bij de ander en ben je in staat om jouw manier van communiceren aan de ander aan te passen;
 • kun je in gesprekken je belangen sturen en kun je omgaan met weerstanden.

Opzet

 • duur training: 2 dagen
 • zelfstudie: 4 uur
 • aantal deelnemers: 8-12
 • locatie: Amersfoort

Plenaire sessies wisselen we af met het uitwerken van opdrachten in subgroepen. De opdrachten tijdens de training geven aanleiding tot verdere reflectie. Het trainingsprogramma is zo opgezet dat je met en van elkaar leert. Je wordt uitgedaagd door verrassende oefeningen, waardoor je in het hier en nu ervaart wat het effect is van wat je doet.

Onze trainers creëren een sfeer waarin je op een veilige manier kunt leren. Houd rekening met een uur voorbereiding per dagdeel. 

Vervolgtraject

Individuele coaching.

Certificaat

Bewijs van deelname.

Trainerstraining persoonlijk leiderschap en communicatie portret trainer chantal dirkes

Chantal Dirkes: 'Mijn kracht ligt in het vertalen van beleid naar uitvoering, het verbinden van inhoud met bedrijfsvoering en het coachen van deelnemers. Met mijn kennis en ervaring en actieve werkvormen zorg ik dat deelnemers op een leuke en praktische manier extra gereedschap in hun rugzak krijgen. Zodat ze op een nog fijnere manier hun werk kunnen doen. Vaak al de volgende dag.'

Kosten

€ 1.095 excl. BTW (inclusief kosten voor studiemateriaal, locatie- en arrangementskosten).

Inschrijven en startdata

Startdata en inschrijven

Meer weten?

Wil je meer weten over deze training? Neem contact op het BMC Ontwikkelcentrum: 033 - 445 90 94, academie@bmc.nl.

Meer weten over ons overige aanbod opleidingen en trainingen? Ga naar Training en opleiding.

Gerelateerde opleidingen en trainingen