27 jul 2018

Werving en selectie bij de Leiden-Delft-Erasmus Universiteit

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is gestart met een heel specifiek talentprogramma. Aan BMC is gevraagd het gehele werving- en selectieproces van kandidaten voor het talentprogramma uit te voeren, met als uitgangspunt ‘ontzorgen’.

EUR Talentprogramma

Het talentprogramma is bedoelt voor jonge alumni van de EUR en richt zich op verbinding met de arbeidsmarkt.

De deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om werkervaring op te doen binnen de mogelijkheden die het project ‘Ondersteuning 3.0’ (doorontwikkeling van ondersteunende functie binnen de EUR) biedt, waarbij ze een gericht trainingsprogramma doorlopen met het oog op doorstroming richting bedrijfsleven en overheid.

Aanpak van BMC

We doorliepen de volgende stappen:

De selectie van de brieven en de interviews zijn steeds in een combinatie van BMC adviseurs en management van Erasmus uitgevoerd. Zo waarborgen we de objectiviteit van het selectieproces en de aansluiting bij de praktijk.

Essentieel is het afnemen van assessments: het gaat bij deze kandidaten niet om bewezen ervaring maar om latent talent. Het assessment bestond uit:

  • De capaciteitentest, de Connector Ability, meet de G-factor, de algemene – ‘General’ – intelligentiefactor.

  • De persoonlijkheidsvragenlijst Connector Big Five Personality.
    Met deze test maken we snel en efficiënt een schatting van het gemak waarmee een kandidaat gewenste competenties in de functie kan laten zien of verder kan ontwikkelen.

Een procedure van deze omvang (het aantrekken van 20 talenten) vraagt een zorgvuldige procedure en vergt procesmatige en administratieve capaciteit. BMC heeft het gehele administratieve proces op zich genomen.

Het resultaat mag er zijn: 20 zorgvuldig geselecteerde kandidaten konden starten met het talentprogramma.

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met recruitment consultant Barry Schoenmakers via telefoonnummer 06-22867351 of per e-mail naar barry.schoenmakers@bmc.nl. U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

PRAKTIJKCASE HRM AANSLUITING-ONDERWIJS

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement