20 jul 2018

Positioneringsonderzoek verzorgingshuizen

Voor een grote zorginstelling in Noord-Holland verzorgde BMC een uitgebreide regionale marktanalyse voor verpleging en verzorging. De scheiding van wonen en zorg verandert het verdienmodel van een zorginstelling volledig. Bewoners worden huurders en de instroom van nieuwe cliënten is niet langer vanzelfsprekend. Om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen over de toekomst van alle bestaande locaties zijn de omvang, het gemiddelde inkomen en de behoeften onderzocht van de (toekomstige) populatie.

Allereerst werd het eigen aanbod geanalyseerd, evenals dat van de concurrentie. Tevens werd een quick scan gemaakt van de particuliere en corporatiehuurmarkt. Vervolgens maakte BMC van elke eigen locatie een kwalitatieve beoordeling en een integrale business case. De analyse van alle uitkomsten samen bracht alle kansen en uitdagingen aan het licht.

Behalve bij deze strategische positionering hielp BMC ook bij het oplossen van lastige praktische kwesties rond het scheiden van wonen en zorg, zoals het bepalen van de servicekosten en de huurprijzen. De huuradministratie en de juridische kaders werden zó ingericht dat de zorg voor de nieuwe bewoners even goed blijft. Een goede organisatie van de vastgoedzaken zorgt voor een optimale beschikbaarheid van tijd en aandacht voor de essentiële zorgtaken!

Meer weten?

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier of telefonisch via (033) 496 52 00.

PRAKTIJKCASE ZORG

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement