27 jul 2018

Ontvlechting WGR+ Stadsregio Arnhem Nijmegen

De burgers van de Stadsregio behouden hun uitstekende voorzieningen op het gebied van openbaar vervoer, wonen en werken, die zijn gerealiseerd dankzij de Stadsregio Arnhem Nijmegen. BMC Advies draagt daaraan bij door een inspirerende en innovatieve aansturing van de processen binnen de organisatie en door het veiligstellen van haar verworvenheden voor de toekomst.

De Stadsregio Arnhem Nijmegen is een van de zeven WGR+-regio’s in Nederland, belast met taken op het gebied van ruimte, wonen, werken en verkeer en vervoer. De Stadsregio is gebaseerd op een Gemeenschappelijke Regeling. Het Rijk heeft het einde van de WGR+ aangekondigd. BMC Advies is gevraagd om een secretaris te leveren, die de organisatie moet voorbereiden op de transitie.

De secretaris van BMC Advies richt zich op mobiliteit van medewerkers van de Stadsregio. Daarbij zorgt de secretaris er tegelijkertijd voor dat de mensen hun enthousiasme voor het werk behouden en dat zij vanuit hun kennis meedenken en adviseren over de nieuwe ontwikkelingen. Deze aanpak heeft geleid tot een uniek ‘Herenakkoord’ met de provincie, over de overgang van taken, middelen en personeel bij de verwachte wetswijziging.

Er wordt verder gewerkt aan nieuwe samenwerkingsvormen met bedrijfsleven en kennisinstellingen rondom de thema’s lobby, imago, belangenbehartiging en economie. Er komt een nieuwe Gemeenschappelijke Regeling voor taken op het gebied van wonen, werken en infrastructuur, maar met een kleinere, efficiënte organisatie, die met name vanuit een van de centrumsteden wordt ondersteund.

Gezien de actuele onzekerheid over inhoud en planning van de nieuwe regeling ‘blijft de winkel tijdens de verbouwing gewoon open’.

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact met ons opnemen via het onderstaande contactformulier of telefonisch via (033) 496 52 00.

PRAKTIJKCASE BESTUUR-EN-ORGANISATIE

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement