Kom werken als Trainee Politiek en Bestuur

Vind jij de politiek-bestuurlijke omgeving waarbinnen publieke organisaties hun werk moeten doen ook mateloos intrigerend? En voel jij tegelijkertijd de urgentie om niet langs de zijlijn te staan, maar iets te doen voor de maatschappij? Als trainee politiek en bestuur maak je kennis met de boeiende dynamiek van politiek en bestuur en ontwikkel jij je tot zelfstandig adviseur voor de overheid.

Nu solliciteren

Benieuwd naar onze andere traineeships? Klik dan hier.

Leren en werken combineren

Als trainee politiek en bestuur leer je alle ins en outs van de politiek-bestuurlijke wereld in de publieke sector kennen. Dit doe je in een traject van anderhalf jaar, waarin je leren en werken combineert. In deze periode volg je één dag in de week trainingen en werk je vier dagen per week aan een opdracht. Zo krijg jij een helder beeld van het functioneren van publieke organisaties in een vaak complexe politiek-bestuurlijke omgeving.

Kijken naar jouw kracht

In het traineeship staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Gedurende het hele programma word je daarbij intensief en op maat begeleid door de ontwikkelmanager en je accountmanager. Na elk blok volgt er een evaluatiemoment met je ontwikkelmanager. Samen bespreken jullie hoe het gaat met jouw ontwikkeling en de aandachtspunten voor de volgende periode, bekeken vanuit jouw kracht, interesse en behoefte.

Op de pagina werken als trainee vind je meer algemene informatie over traineeships bij BMC.

Interactief programma

Het trainingsprogramma Politiek & Bestuur duurt anderhalf jaar en bestaat uit drie blokken van zes maanden. Het programma is interactief ingericht: je combineert zelfstudie en eigen inbreng met theorie en praktijk. Je ontwikkelt je persoonlijkheid en competenties en vergroot je kennis op het gebied van bijvoorbeeld:

  • Staatsinrichting
  • Gemeentewetten & verkiezingen 
  • Adviseren in politieke context
  • Schrijven van adviesrapporten
  • Financieel adviseren
  • Weerbaarheid
  • Netwerken & groepsdynamiek

Daarvoor volg je diverse workshops, ga je aan de slag met studiemateriaal en leer je van concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van BMC. En, je staat er niet alleen voor: je zit in een groep van tien medetrainees waarmee je kunt overleggen en met wie je wekelijks een training volgt.

Meteen aan de slag

Meteen vanaf het begin ga je aan de slag. Je werkt voor verschillende opdrachtgevers in de publieke sector. Dit doe je op ad interim-basis in de vorm van een bestuursopdracht. Zo zie jij allerlei bestuurslagen van de overheid in Nederland, bijvoorbeeld gemeenten, provincies, ministeries of waterschappen. Maar je kunt ook je licht opsteken in de zorgsector, bijvoorbeeld een jeugdzorginstelling of GGD.  Functies die jij tijdens jouw traineeship kunt vervullen, zijn bijvoorbeeld die van projectsecretaris bij de rijksoverheid, medewerker griffie/raadadviseur bij een gemeente, bestuursadviseur of -ondersteuner bij de overheid of projectleider dan wel adviseur bij een gemeente.

Blijven ontwikkelen

Na succesvol afronden van het traineeship ben je een volwaardig adviseur. Ook in deze functie zal jij je blijven ontwikkelen, zowel in het kader van persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijk als vanuit carrièreperspectief. Je krijgt bij ons ook volop de ruimte om je ambities te volgen. Misschien smaakt een volgende stap wel naar meer. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om door te groeien naar senior adviseur. Misschien ambieer je wel een functie als managing consultant. Hoe dan ook, het traineeship politiek en bestuur is een prachtige opstap naar een glansrijke en impactvolle loopbaan waarin jij het verschil kunt maken voor inwoner, leerling en cliënt.

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar energieke, betrokken professionals die willen meewerken aan een effectieve en betrouwbare overheid. Je krijgt energie van proactief werken, hebt een ondernemende instelling, kan makkelijk communiceren en bent analytisch. Je hebt daarbij affiniteit met politiek en bestuurlijke vraagstukken. Je hebt maximaal 2 jaar geleden een hbo- of wo-opleiding afgerond. Bij voorkeur in de richting van: bestuurskunde, politicologie of een andere gerelateerde studie.

Goed geregeld

Iedereen die bij ons start in een traineeship, krijgt een vast contract voor 40 uur per week. Je hebt 36 vakantiedagen, waarvan een deel is opgenomen in het Individueel Keuzebudget (IKB). Je hebt de keuze tussen een elektrische leaseauto of een mobiliteitsbudget.

We hechten veel waarde aan jouw welzijn, vitaliteit en gezondheid. We denken graag met je mee met oog voor jouw individuele situatie en werkomgeving bij de opdrachtgever. Hybride werken is altijd mogelijk bij BMC. Wij bieden een aantrekkelijke thuiswerkregeling en je krijgt de ruimte om zelf je eigen wensen voor hybride werken af te stemmen met je opdrachtgevers. Uiteraard helpen wij jou hierbij indien nodig.

We doen bovendien graag wat extra’s. Zo heeft iedereen recht op een persoonlijke feestdag en is het mogelijk om een sabbatical aan te vragen, ongeacht dienstjaren. Het zijn slechts enkele voorbeelden, vraag jouw recruitment consultant voor meer informatie over het complete en uitgebreide pakket arbeidsvoorwaarden van BMC.

Solliciteren

Voel jij de match en wekt het traineeship bij BMC jouw enthousiasme? Dat is goed nieuws! De werving is inmiddels weer gestart en het traineeship begint per 1 oktober. Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent via het formulier hieronder of solliciteer direct door op de knop hieronder te klikken (solliciteren kan tot 2 juni). Heb je nog vragen of wil je meer weten? Stel gerust je vragen in hetzelfde formulier. Ella, neemt zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Soliciteer direct

Ella van der End Recruitment consultant 06 - 17 60 45 17

Contactformulier Traineeship Politiek en Bestuur

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

    Werken bij BMC: