Kom werken als trainee Young HRM

HRM speelt een sleutelrol in het wendbaar en toekomstbestendig maken van organisaties in de publieke sector. Vind jij dit een interessante gedachte en wil jij écht het verschil maken voor overheden? Als trainee Young HRM ontwikkel jij je tot zelfstandig HR-adviseur voor de publieke sector en werk je mee aan een fijne samenleving voor iedereen.

Nu solliciteren

Benieuwd naar onze andere traineeships? Klik dan hier.

Leren en werken combineren

Als trainee Young HRM maak je kennis met HR-vraagstukken binnen overheidsorganisaties. Dit doe je in een traject van anderhalf jaar, waarin je leren en werken combineert. In deze periode volg je één dag in de week training en werk je vier dagen per week bij een opdrachtgever. Zo krijg je een helder beeld van de vaak complexe wereld van publieke organisaties en hun Human Resource Management.

HR-trainingen

Het traineeship Young HRM duurt anderhalf jaar en bestaat uit drie blokken van zes maanden. Je ontwikkelt je persoonlijke vaardigheden en competenties en vergroot je kennis op het gebied van bijvoorbeeld:

 • HR en organisaties
 • HR en finance
 • Arbeidsrecht
 • Employer branding
 • HR analytics
 • Hybride werken
 • Persoonlijk leiderschap
 • Lean en projectmatig werken
 • En meer!

Daarvoor volg je diverse workshops, ga je aan de slag met studiemateriaal en leer je van concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van BMC. En, je staat er niet alleen voor: je zit in een groep van tien medetrainees waarmee je kunt overleggen en met wie je wekelijks een training volgt.

Meteen aan de slag

Je gaat vrijwel direct aan de slag bij een van onze opdrachtgevers in de publieke sector. Zo vervul tijdens je traineeship functies als:

 • HR-medewerker
 • Adviseur werving en selectie (procesoptimalisatie)
 • Projectmedewerker  bijvoorbeeld van een reorganisatie of van strategische personeelsplanning 
 • Junior HR-adviseur

Kijken naar jouw kracht

Als je aan de slag gaat voor een van onze opdrachtgevers, kijken wij altijd waar jouw kracht en interesse liggen. Daarnaast krijg je veel begeleiding van je manager, ontwikkelmanager en mentor. Samen kijken jullie hoe het gaat met jouw ontwikkeling als trainee. 

Blijven ontwikkelen

Na succesvol afronden van het traineeship ben je een volwaardig adviseur. Ook in deze functie zal jij je blijven ontwikkelen, zowel in het kader van persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijk als vanuit carrièreperspectief. Je krijgt bij ons ook volop de ruimte om je ambities te volgen. Misschien smaakt een volgende stap wel naar meer. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om door te groeien naar senior adviseur. Misschien ambieer je wel een functie als managing consultant. Hoe dan ook, het traineeship Young HRM is een prachtige opstap naar een glansrijke en impactvolle loopbaan waarin jij het verschil kunt maken voor inwoner, leerling en cliënt.

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar energieke, betrokken professionals die willen meewerken aan een effectieve en betrouwbare overheid. Je krijgt energie van proactief werken, hebt een ondernemende instelling, kan makkelijk communiceren en bent analytisch. Je hebt daarbij affiniteit met HR-vraagstukken. Je hebt maximaal 2 jaar geleden een hbo- of wo-opleiding afgerond. Bij voorkeur in de richting van: Human Resource Management, Arbeidspsychologie, Arbeidsrecht, Verandermanagement, Organisatiewetenschappen of een andere HR-gerelateerde studie.

Goed geregeld

Iedereen die bij ons start in een traineeship, krijgt een vast contract voor 40 uur per week. Je hebt 36 vakantiedagen, waarvan een deel is opgenomen in het Individueel Keuzebudget (IKB). Je hebt de keuze tussen een elektrische leaseauto of een mobiliteitsbudget.

We hechten veel waarde aan jouw welzijn, vitaliteit en gezondheid. We denken graag met je mee met oog voor jouw individuele situatie en werkomgeving bij de opdrachtgever. Hybride werken is altijd mogelijk bij BMC. Wij bieden een aantrekkelijke thuiswerkregeling en je krijgt de ruimte om zelf je eigen wensen voor hybride werken af te stemmen met je opdrachtgevers. Uiteraard helpen wij jou hierbij indien nodig.

We doen bovendien graag wat extra’s. Zo heeft iedereen recht op een persoonlijke feestdag en is het mogelijk om een sabbatical aan te vragen, ongeacht dienstjaren. Het zijn slechts enkele voorbeelden, vraag jouw recruitment consultant voor meer informatie over het complete en uitgebreide pakket arbeidsvoorwaarden van BMC.

Solliciteren

Het eerstvolgende instroommoment is in april 2024. Maak jouw interesse kenbaar via onderstaand formulier. Al eerder beschikbaar? Laat het ons vooral weten. Wij bespreken graag de mogelijkheden met jou. 

Wij komen graag met jou in contact!

Stel jouw vraag of maak jouw interesse kenbaar via het contactformulier. Ella neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Ella van der End junior recruitment consultant 06 - 17 60 45 17

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

  Werken bij BMC: