Opleiding tot interne auditor voor de Wet politiegegevens (Wpg) voor boa’s

Voor privacyprofessionals, controllers, interne auditoren en functionarissen gegevensbescherming die interne audits voor de Wpg willen uitvoeren. Deze opleiding reikt je de hiervoor benodigde kennis aan. 

 • domein: Data en dienstverlening

 • duur: 2 dagen

Startdata en inschrijven

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor privacyprofessionals, controllers, interne auditoren en functionarissen gegevensbescherming. Specifieke voorkennis van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) en de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (UAvg) is vereist.

Doel

Organisaties die boa’s in dienst hebben – denk aan boa’s in de openbare ruimte, leerplichtambtenaren of sociaal rechercheurs – moeten jaarlijks interne audits uitvoeren volgens de Wet Politiegegevens (Wpg). Hoewel ze ervoor kunnen kiezen om deze audits uit te besteden, pakken veel organisaties dit zelf op. De regeling periodieke audit politiegegevens stelt echter eisen aan de kennis en vaardigheden van de interne auditor. In deze opleiding krijg je de hiervoor benodigde kennis aangereikt en word je opgeleid tot interne auditor voor de Wet politiegegevens (Wpg).

Inhoud

De opleiding duurt twee dagen. Hierin komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: 

 • informatievoorziening en processen voor het werk van boa’s;

 • informatiesystemen die door boa’s worden gebruikt;

 • methoden en technieken rond EDP-auditing;

 • de boa-organisatie;

 • wet- en regelgeving, waaronder de Wet politiegegevens, het besluit politiegegevens en het BPG boa.

In de opleiding wisselen we interactieve lesstof met inbreng uit jouw praktijk af met praktische opdrachten waarin je de stof toepast. Zodat je direct daarna aan de slag kunt met de interne audit om de opgeloste bevindingen uit de externe audit van 2022 te toetsen.

Resultaat

Na het volgen van deze opleiding kun je een interne audit voor de Wpg uitvoeren.

Opzet

 • Duur training: 2 dagen (9:30-17:00 uur)
 • Zelfstudie: ongeveer 2 uur
 • Aantal deelnemers: 6 tot 12
 • locatie: Amersfoort

Vervolgtraject

N.v.t.

Certificaat en punten

Na afronding van de opleiding ontvang je een bewijs van deelname.

Trainers

Julius Duijts: opleiding interne auditor wpg voor boa's portret trainer julius duijts‘Ik ben een ervaren trainer en expert op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Ik heb diverse gemeenten, zorginstellingen en andere organisaties in het publieke domein begeleid bij de implementatie van de Avg, Wpg, de BIO en NEN7510/ISO27001. Ik ben gecertificeerd door internationale beroepsverenigingen als Certified Information Systems Security Professional (CISSP) en als Certified Information Privacy Professional (CIPP/E). Daarnaast ben ik gecertificeerd als Certified Ethical Hacker (CEH) en opgeleid als auditor voor interne Wpg-audits.’

Kosten

€ 1.495 excl. btw (inclusief studiemateriaal, locatie- en arrangementskosten).

Inschrijven en startdata

Startdata en inschrijven

Meer weten?

Meer weten over ons aanbod? Ga naar Training en opleiding. Of neem contact op met het BMC Ontwikkelcentrum: (033) 445 90 94, academie@bmc.nl.

Meer weten over ons overige aanbod opleidingen en trainingen? Ga naar Training en opleiding.

Gerelateerde opleidingen en trainingen