Kom werken als Trainee Wonen en Vastgoed

Wil jij een bijdrage leveren aan kwalitatief goede en betaalbare woningen in leefbare wijken en buurten, voor nu én in de toekomst? Als trainee wonen en vastgoed ontwikkel jij je tot zelfstandig adviseur binnen het vakgebied wonen en vastgoed. Daarbij ga je direct aan de slag bij opdrachtgevers binnen de woningcorporatiesector. 

Nu solliciteren

Benieuwd naar onze andere traineeships? Klik dan hier.

Leren en werken combineren

Als trainee wonen en vastgoed maak je kennis met vraagstukken op het brede terrein van wonen, woningcorporaties en vastgoed. Dit doe je in een traject van anderhalf jaar, waarin je leren en werken combineert. In deze periode volg je één dag in de week training en werk je vier dagen per week bij een opdrachtgever. Zo krijg je een helder beeld van het functioneren van de woningmarkt en de plek die corporaties daarbinnen innemen.

Het programma is verdeeld in drie blokken van elk zes maanden. Daarvoor volg je diverse workshops, ga je aan de slag met studiemateriaal en leer je van concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van BMC. Het leer- en ontwikkelaanbod wordt veelal verzorgd door ervaren BMC-adviseurs die het werkveld wonen en vastgoed door en door kennen. En, je staat er niet alleen voor: je zit in een groep van vijftien medetrainees waarmee je kunt overleggen en met wie je wekelijks het opleidingsprogramma volgt.

Kijken naar jouw kracht

In het traineeship staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Gedurende het hele programma word je daarbij intensief en op maat begeleid door de ontwikkelmanager en je accountmanager. Na elk blok volgt er een evaluatiemoment met je ontwikkelmanager. Samen bespreken jullie hoe het gaat met jouw ontwikkeling en de aandachtspunten voor de volgende periode, bekeken vanuit jouw kracht, interesse en behoefte.

Op de pagina 'werken als trainee’ vind je meer algemene informatie over traineeships bij BMC.

Meteen aan de slag

Je gaat direct aan het werk binnen het vakgebied wonen en vastgoed. Bijvoorbeeld als verhuurmakelaar, woonconsulent, opzichter of beleidsmedewerker bij één van onze opdrachtgevers. Mogelijk ondersteun je ook een van onze senior adviseurs bij hun projecten op het gebied van woonvisies, het maken van prestatieafspraken met gemeenten of de huisvesting van bijzondere doelgroepen. Hierdoor ervaar je al snel wat er speelt in het werkveld en bouw je vrijwel direct na je studie aan een mooie en betekenisvolle loopbaan.

Blijven ontwikkelen

Na succesvol afronden van het traineeship ben je een volwaardig adviseur. Ook in deze functie zal jij je blijven ontwikkelen, zowel in het kader van persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijk als vanuit carrièreperspectief. Je krijgt bij ons ook volop de ruimte om je ambities te volgen. Misschien smaakt een volgende stap wel naar meer. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om door te groeien naar senior adviseur. Misschien ambieer je wel een functie als managing consultant. Hoe dan ook, het traineeship wonen en vastgoed is een prachtige opstap naar een glansrijke en impactvolle loopbaan waarin jij het verschil kunt maken voor inwoner, leerling en cliënt.

Wie ben jij?

Je bent nieuwsgierig, leergierig en wilt je (blijven) ontwikkelen. Je bent vanaf de start van je traineeship fulltime beschikbaar. Je hebt maximaal twee jaar geleden een hbo- of wo-opleiding afgerond, bij voorkeur in een van de volgende richtingen: 

 • Vastgoed en Makelaardij
 • Planologie
 • Stedelijk Management
 • Sociale/ Economische Geografie 
 • Vastgoed, bouwtechnische/bedrijfskundige varianten
 • Facility Management
 • Rechten
 • Maatschappelijk werk
 • Sociaal Juridische dienstverlening

Goed geregeld

Iedereen die bij ons start in een traineeship, krijgt een vast contract voor 40 uur per week. Je hebt 36 vakantiedagen, waarvan een deel is opgenomen in het Individueel Keuzebudget (IKB). Je hebt de keuze tussen een elektrische leaseauto of een mobiliteitsbudget. 
 
We hechten veel waarde aan jouw welzijn, vitaliteit en gezondheid. We denken graag met je mee met oog voor jouw individuele situatie en werkomgeving bij de opdrachtgever. Hybride werken is altijd mogelijk bij BMC. Wij bieden een aantrekkelijke thuiswerkregeling en je krijgt de ruimte om zelf je eigen wensen voor hybride werken af te stemmen met je opdrachtgevers. Uiteraard helpen wij jou hierbij indien nodig.

We doen bovendien graag wat extra’s. Zo heeft iedereen recht op een persoonlijke feestdag en is het mogelijk om een sabbatical aan te vragen, ongeacht dienstjaren. Het zijn slechts enkele voorbeelden, vraag jouw recruitment consultant voor meer informatie over het complete en uitgebreide pakket arbeidsvoorwaarden van BMC.

Solliciteren

Het traineeship wonen en vastgoed gaat in oktober 2024 van start. Voel jij de match en wekt het traineeship jouw enthousiasme? Wij komen graag met jou in contact! Maak jouw interesse kenbaar via onderstaand formulier. Mocht je nog vragen hebben, stel die hier ook gerust. Lieke neemt zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Lieke Neutkens senior recruitment consultant 06 - 22 98 23 12

Contactformulier Traineeship Wonen en Vastgoed

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

  Werken bij BMC: