Kom werken als Trainee Sociaal Domein

Gezondheid, wonen, werk, onderwijs en zorg: het zijn allemaal zaken waar inwoners in hun dagelijkse leven mee te maken hebben. De overheid heeft, samen met maatschappelijke partners, een belangrijke rol om te zorgen dat inwoners mee kunnen doen in de samenleving, bestaanszekerheid hebben en passende ondersteuning krijgen. Als trainee sociaal domein draai je mee in dit complexe maatschappelijke speelveld en lever je hier een bijdrage aan met oplossingen die uitvoerbaar zijn in de praktijk.

Nu solliciteren

Benieuwd naar onze andere traineeships? Klik dan hier.

Leren en werken combineren

Als trainee sociaal domein maak je kennis met vraagstukken op het gebied van het sociaal domein bij publieke organisaties. Dit doe je in een periode van anderhalf jaar, waarin je werken en leren combineert. In deze periode volg je één dag in de week training en werk je vier dagen per week bij een opdrachtgever. Zo krijg je een helder beeld van de vaak complexe wereld van publieke organisaties en hun uitdagingen op het gebied van het sociaal domein.

Kijken naar jouw kracht

Binnen het traineeship is er nadrukkelijk oog voor je eigen inbreng en staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Bekeken vanuit jouw kracht, interesse en behoefte. Je bouwt je eigen portfolio op. Gedurende het hele programma word je daarbij intensief en op maat begeleid door de ontwikkelmanager en je accountmanager.

Op de pagina werken als trainee vind je meer algemene informatie over traineeships bij BMC.

Gevarieerd ontwikkelprogramma

Het programma van het traineeship sociaal domein is verdeeld in drie blokken van zes maanden. In deze periode werk je gemiddeld vier dagen in de week en besteed je gemiddeld één dag per week aan je opleiding. Dan volg je bijvoorbeeld trainingen van ons BMC Ontwikkelcentrum in samenwerking met onze eigen adviseurs. Door de combinatie van theorie, de dagelijkse praktijk van BMC, individuele- en groepsopdrachten, werkbezoeken, zelfstudie en intervisie vergroot en verrijk je gaandeweg je inhoudelijke vakkennis, je competenties en je vaardigheden.

Meteen aan de slag

Vanaf het begin van het traineeship sociaal domein ga je aan de slag bij verschillende opdrachtgevers in de publieke sector. In eerste instantie voer je vooral ondersteunende werkzaamheden uit bij de (gemeentelijke) overheid. Denk aan functies als: junior beleidsadviseur, assistent-projectleider, projectmedewerker, projectsecretaris of adviseur bij (advies-) opdrachten. Gaandeweg het traineeship groei je in rollen die je bij opdrachtgevers kunt oppakken. Soms ga je zelfstandig aan de slag en soms heb je hierbij een ervaren collega aan je zijde.

Thema’s en expertises

Als trainee sociaal domein heb je gevarieerd werk. Je komt in aanraking met allerlei thema’s die spelen in het sociaal domein. Bijvoorbeeld:

 • Arbeidsmarkt
  • - Armoede en schulden 
  • - Toekomst van werk 
 • Inburgering 
 • Jeugd
 • Onderwijs 
 • Wonen, Zorg & Veiligheid
  • - Beschermd Thuis 
  • - Wonen en zorg 
  • - Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
  • - Zorg en veiligheid 
 • Organiseren en samenwerken in het Sociaal Domein 
  • - Integrale toegang (i.s.m. BMC vakgebied Jeugd & Onderwijs) 
 • Cultuur & Erfgoed 
 • Sociale Basis 
  • - Diversiteit en inclusie 
  • - Gezondheid 
  • - Sport en bewegen

Blijven ontwikkelen

Tijdens het traineeship ontwikkel jij je tot volwaardig adviseur in het sociaal domein. Ook na het traineeship kun je je blijven doorontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld doorgroeien tot senior adviseur of managing consultant. Ook krijg je bij ons volop de ruimte om je ambities verder na te jagen. Misschien smaakt een volgende stap wel naar meer. Hoe dan ook, het traineeship sociaal domein is een prachtige opstap naar een glansrijke en impactvolle loopbaan waarin jij het verschil kunt maken voor de inwoner, leerling en cliënt.

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar betrokken professionals met affiniteit voor het sociaal domein, de publieke sector en het openbaar bestuur. Je krijgt energie van proactief werken, hebt een ondernemende instelling, kan makkelijk communiceren en bent flexibel ingesteld. In een continu lerende organisatie als BMC worden jouw innovaties en creativiteit bijzonder gewaardeerd. Je hebt maximaal 2 jaar geleden een relevante HBO-Master of WO-Master afgerond.

Goed geregeld

Iedereen die bij ons start in een traineeship, krijgt een vast contract voor 40 uur per week. Je hebt 36 vakantiedagen, waarvan een deel is opgenomen in het Individueel Keuzebudget (IKB). Je hebt de keuze tussen een elektrische leaseauto of een mobiliteitsbudget.

We hechten veel waarde aan jouw welzijn, vitaliteit en gezondheid. We denken graag met je mee met oog voor jouw individuele situatie en werkomgeving bij de opdrachtgever. Hybride werken is altijd mogelijk bij BMC. Wij bieden een aantrekkelijke thuiswerkregeling en je krijgt de ruimte om zelf je eigen wensen voor hybride werken af te stemmen met je opdrachtgevers. Uiteraard helpen wij jou hierbij indien nodig.

We doen bovendien graag wat extra’s. Zo heeft iedereen recht op een persoonlijke feestdag en is het mogelijk om een sabbatical aan te vragen, ongeacht dienstjaren. Het zijn slechts enkele voorbeelden, vraag jouw recruitment consultant voor meer informatie over het complete en uitgebreide pakket arbeidsvoorwaarden van BMC.

Solliciteren

Voel jij de match en wekt het traineeship bij BMC jouw enthousiasme? Dat is goed nieuws! De werving is inmiddels weer gestart en het traineeship begint per 1 september. Laat ons weten dat je geïnteresseerd bent via het formulier hieronder of solliciteer direct door op de knop hieronder te klikken.. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Stel gerust je vragen in hetzelfde formulier. Jessica, neemt zo spoedig mogelijk contact met jou op. 

Nu solliciteren

Wij komen graag met jou in contact!

Stel jouw vraag of maak jouw interesse kenbaar via het contactformulier. Jessica neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Jessica Jeger Ohlenbusch recruitment consultant 06 - 22 84 66 53

Contactformulier Traineeship Sociaal Domein

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

  Werken bij BMC: