Kom werken als Trainee Informatiebeveiliging en Privacy

De digitale beschikbaarheid van informatie kent talloze voordelen. Tegelijkertijd zijn er zorgen omtrent veiligheid en privacy. Wil jij ervoor zorgen dat organisaties in de publieke sector hun digitale informatie goed beveiligen tegen onder andere cyberaanvallen en oneigenlijke toegang? Dat de door burgers verstrekte persoonsgegevens zorgvuldig beschermd worden? Daarbij zie je ook het belang dat informatie beschikbaar is wanneer nodig en dat informatie juist en actueel is. Als trainee informatiebeveiliging en privacy ontwikkel jij je tot zelfstandig adviseur. Waarbij je direct aan de slag gaat om publieke organisaties te helpen bij alle uitdagingen die onze informatie- en netwerksamenleving stelt.

Nu solliciteren

Benieuwd naar onze andere traineeships? Klik dan hier.

Leren en werken combineren

Als trainee informatiebeveiliging en privacy maak je kennis met vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging en privacy bij publieke organisaties. Dit doe je in een periode van anderhalf jaar, waarin je werken en leren combineert. In deze periode volg je één dag in de week training en werk je vier dagen per week bij een opdrachtgever. Zo krijg je een helder beeld van de vaak complexe wereld van publieke organisaties en hun uitdagingen op het gebied van de informatie- en netwerksamenleving.

Kijken naar jouw kracht

In het traineeship staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Gedurende het hele programma word je daarbij intensief en op maat begeleid door de ontwikkelmanager en je leidinggevende. Na elk blok volgt er een evaluatiemoment met je ontwikkelmanager. Samen bespreken jullie hoe het gaat met jouw ontwikkeling en de aandachtspunten voor de volgende periode, bekeken vanuit jouw kracht, interesse en behoefte. Ook krijg je een ervaren adviseur als buddy, aan wie je vragen kunt stellen en die je gedurende je traineeship zal ondersteunen.

Op de pagina werken als trainee vind je meer algemene informatie over traineeships bij BMC.

Gevarieerd ontwikkelprogramma

Het programma van het traineeship datagedreven werken is verdeeld in drie blokken van zes maanden. In deze periode werk je gemiddeld vier dagen in de week en besteed je gemiddeld één dag per week aan je ontwikkeling. Dan volg je bijvoorbeeld een van de trainingen van ons BMC Ontwikkelcentrum, in samenwerking met onze eigen adviseurs. Door de combinatie van theorie, de dagelijkse praktijk van BMC, individuele- en groepsopdrachten, werkbezoeken, zelfstudie en intervisie met topprofessionals vergroot en verrijk je gaandeweg je inhoudelijke vakkennis, je competenties en je vaardigheden. Ondernemerschap, digitaal werken, schrijfvaardigheden en presenteren zijn enkele voorbeelden van de competenties die je in dit traineeship ontwikkelt. Inhoudelijke thema’s die worden behandeld zijn bijvoorbeeld informatiebeveiliging en privacy.

En, je staat er niet alleen voor: je zit in een groep met medetrainees waarmee je kunt overleggen en met wie je wekelijks een training volgt.

Meteen aan de slag

Je gaat vrijwel direct aan de slag bij een van onze opdrachtgevers.  Dat doe je met name voor gemeenten, maar je kunt ook bij een ministerie of een organisatie in de zorg of het onderwijs aan de slag gaan. Deze opdrachten zijn verschillend van aard, waardoor je zelf in de praktijk ontdekt welke functies en welke richting echt bij je passen.

Als trainee informatiebeveiliging en privacy maak je bijvoorbeeld Baseline informatiebeveiliging Overheid (BIO)-scans om te onderzoeken of een gemeente aan de eisen van de BIO voldoet en stel je informatieveiligheidsbeleid op. Je kunt ook ondersteunen bij het uitvoeren van een DPIA (Data Protection Impact Assessment) of juridische vraagstukken rondom de AVG oppakken.

Blijven ontwikkelen

Na succesvol afronden van het traineeship ben je een volwaardig adviseur. Ook in deze functie zal jij je blijven ontwikkelen, zowel in het kader van persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijk als vanuit carrièreperspectief. Je krijgt bij ons ook volop de ruimte om je ambities te volgen. Misschien smaakt een volgende stap wel naar meer. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om door te groeien naar senior adviseur. Misschien ambieer je wel een functie als managing consultant. Hoe dan ook, het traineeship informatiebeveiliging en privacy is een prachtige opstap naar een glansrijke en impactvolle loopbaan waarin jij het verschil kunt maken voor inwoner, leerling en cliënt.

Wie ben jij?

Je bent nieuwsgierig, leergierig en wilt je (blijven) ontwikkelen. Je krijgt energie van proactief werken en hebt een ondernemende instelling. Je hebt een duidelijke affiniteit met de publieke sector. Ook ben je in het bezit van rijbewijs B. Je hebt maximaal één jaar relevante werkervaring en een hbo- of wo-opleiding afgerond bij voorkeur in een van de volgende richtingen:

  • Rechten
  • (Information) security/Veiligheidskunde
  • Bestuurskunde
  • Een andere vergelijkbare studie.

Goed geregeld

Iedereen die bij ons start in een traineeship, krijgt een vast contract voor 40 uur per week. Je hebt 36 vakantiedagen, waarvan een deel is opgenomen in het Individueel Keuzebudget (IKB). Je hebt de keuze tussen een elektrische leaseauto of een mobiliteitsbudget.

We hechten veel waarde aan jouw welzijn, vitaliteit en gezondheid. We denken graag met je mee met oog voor jouw individuele situatie en werkomgeving bij de opdrachtgever. Hybride werken is altijd mogelijk bij BMC. Wij bieden een aantrekkelijke thuiswerkregeling en je krijgt de ruimte om zelf je eigen wensen voor hybride werken af te stemmen met je opdrachtgevers. Uiteraard helpen wij jou hierbij indien nodig.

We doen bovendien graag wat extra’s. Zo heeft iedereen recht op een persoonlijke feestdag en is het mogelijk om een sabbatical aan te vragen, ongeacht dienstjaren. Het zijn slechts enkele voorbeelden, vraag jouw recruitment consultant voor meer informatie over het complete en uitgebreide pakket arbeidsvoorwaarden van BMC. 

Solliciteren

Er is zojuist een groep trainee’s informatiebeveiliging en privacy van start gegaan. Binnenkort volgt er meer informatie over de start van een nieuw traineeship. Toch komen wij al graag met jou in contact! Voel jij de match en wekt het traineeship jouw enthousiasme? Maak jouw interesse kenbaar via onderstaand formulier. Mocht je nog vragen hebben, stel die hier ook gerust. Pauline neemt zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Pauline Kooiman junior recruitment consultant 06 - 51 72 15 38

Contactformulier Traineeship Informatiebeveiliging en Privacy

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

    Werken bij BMC: