Kom werken als Trainee Datagedreven werken

Jij begrijpt als geen ander dat datagedreven werken verder gaat dan ‘digitaal zijn’, het gaat om ‘digitaal doen’. Wil jij onze opdrachtgevers verder helpen in datagedreven werken, waarbij de medewerkers data en technologie slim in kunnen zetten bij hun dagelijkse werkzaamheden? Wil jij bijdragen aan een datagedreven beleid, wat het mogelijk maakt om vanuit verschillende disciplines samen aan maatschappelijke opgaven te werken? Als trainee datagedreven werken, ontwikkel jij je tot zelfstandig adviseur. Waarbij je direct verschil maakt voor opdrachtgevers in de de publieke sector bij het oplossen van maatschappelijke en organisatorische vraagstukken.

Nu solliciteren

Benieuwd naar onze andere traineeships? Klik dan hier.

Leren en werken combineren

Als trainee datagedreven werken maak je kennis met zowel data vraagstukken bij publieke organisaties als maatschappelijke vraagstukken, waarbij data kan bijdragen aan bijvoorbeeld het maken van (beleids)keuzes, sturen in het operationele proces of aan de oplossing van het vraagstuk.  Dit doe je in een periode van anderhalf jaar, waarin je werken en leren combineert. In deze periode volg je één dag in de week training en werk je vier dagen per week bij een opdrachtgever. Zo krijg je een helder beeld van de publieke sector en hun uitdagingen in relatie tot datagedreven werken.

Kijken naar jouw kracht

In het traineeship staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Gedurende het hele programma word je daarbij intensief en op maat begeleid door de ontwikkelmanager en je leidinggevende. Na elk blok volgt er een evaluatiemoment met je ontwikkelmanager. Samen bespreken jullie hoe het gaat met jouw ontwikkeling en de aandachtspunten voor de volgende periode, bekeken vanuit jouw kracht, interesse en behoefte. Ook krijg je een ervaren adviseur als buddy, aan wie je vragen kunt stellen en die je gedurende je traineeship zal ondersteunen.

Op de pagina werken als trainee vind je meer algemene informatie over traineeships bij BMC.

Gevarieerd ontwikkelprogramma

Het programma van het traineeship datagedreven werken is verdeeld in drie blokken van zes maanden. In deze periode werk je gemiddeld vier dagen in de week en besteed je gemiddeld één dag per week aan je ontwikkeling. Dan volg je bijvoorbeeld een van de trainingen van ons BMC Ontwikkelcentrum, in samenwerking met onze eigen adviseurs. Door de combinatie van theorie, de dagelijkse praktijk van BMC, individuele- en groepsopdrachten, werkbezoeken, zelfstudie en intervisie met topprofessionals vergroot en verrijk je gaandeweg je inhoudelijke vakkennis, je competenties en je vaardigheden. Ondernemerschap, digitaal werken, schrijfvaardigheden en presenteren zijn enkele voorbeelden van de competenties die je in dit traineeship ontwikkelt. Inhoudelijke thema’s die worden behandeld zijn bijvoorbeeld: omgaan met data, informatiebeveiliging en privacy.

En, je staat er niet alleen voor: je zit in een groep met medetrainees waarmee je kunt overleggen en met wie je wekelijks een training volgt.

Meteen aan de slag

Je gaat vrijwel direct aan de slag bij een van onze opdrachtgevers. Dat doe je met name voor gemeenten, maar je kunt ook bij een ministerie of een organisatie in de zorg of het onderwijs aan de slag gaan. Deze opdrachten zijn verschillend van aard, waardoor je zelf in de praktijk ontdekt welke functies en welke richting echt bij je passen. Als trainee datagedreven werken maak je bijvoorbeeld dashboards en prognosemodellen voor gemeenten. Dit helpt gemeenten bijvoorbeeld bij het voorspellen van hun uitgaven aan jeugdhulp voor de komende jaren. Of bij het monitoren van het aantal gasloze huizen in de gemeente.

Blijven ontwikkelen

Na succesvol afronden van het traineeship ben je een volwaardig adviseur. Ook in deze functie zal jij je blijven ontwikkelen, zowel in het kader van persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijk als vanuit carrièreperspectief. Je krijgt bij ons ook volop de ruimte om je ambities te volgen. Misschien smaakt een volgende stap wel naar meer. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om door te groeien naar senior adviseur. Misschien ambieer je wel een functie als managing consultant. Hoe dan ook, het traineeship datagedreven werken is een prachtige opstap naar een glansrijke en impactvolle loopbaan waarin jij het verschil kunt maken voor inwoner, leerling en cliënt.

Wie ben jij?

Je bent nieuwsgierig, leergierig en wilt je (blijven) ontwikkelen. Je krijgt energie van proactief werken en hebt een ondernemende instelling. Je hebt een duidelijke affiniteit met de publieke sector. Ook ben je in het bezit van rijbewijs B. Je hebt maximaal één jaar relevante werkervaring en een hbo- of wo-opleiding afgerond bij voorkeur in een van de volgende richtingen:

  • Bedrijfskundige/technische informatica
  • Data Science
  • (Technische) bestuurskunde 
  • Toegepaste wiskunde
  • Business IT & management
  • Econometrie
  • Artificial intelligence
  • Een andere vergelijkbare studie.

Goed geregeld

Iedereen die bij ons start in een traineeship, krijgt een vast contract voor 40 uur per week. Je hebt 36 vakantiedagen, waarvan een deel is opgenomen in het Individueel Keuzebudget (IKB). Je hebt de keuze tussen een elektrische leaseauto of een mobiliteitsbudget.

We hechten veel waarde aan jouw welzijn, vitaliteit en gezondheid. We denken graag met je mee met oog voor jouw individuele situatie en werkomgeving bij de opdrachtgever. Hybride werken is altijd mogelijk bij BMC. Wij bieden een aantrekkelijke thuiswerkregeling en je krijgt de ruimte om zelf je eigen wensen voor hybride werken af te stemmen met je opdrachtgevers. Uiteraard helpen wij jou hierbij indien nodig.

We doen bovendien graag wat extra’s. Zo heeft iedereen recht op een persoonlijke feestdag en is het mogelijk om een sabbatical aan te vragen, ongeacht dienstjaren. Het zijn slechts enkele voorbeelden, vraag jouw recruitment consultant voor meer informatie over het complete en uitgebreide pakket arbeidsvoorwaarden van BMC.

Solliciteren

Er is zojuist een groep trainee’s datagedreven werken van start gegaan. Binnenkort volgt er meer informatie over de start van een nieuw traineeship. Toch komen wij al graag met jou in contact! Voel jij de match en wekt het traineeship jouw enthousiasme? Maak jouw interesse kenbaar via onderstaand formulier. Mocht je nog vragen hebben, stel die hier ook gerust. Pauline neemt zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Pauline Kooiman junior recruitment consultant 06 - 51 72 15 38

Contactformulier Traineeship Datagedreven werken

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

    Werken bij BMC: