Kom werken als Trainee Bedrijfsvoering in de Zorg

Zorgaanbieders staan voor grote uitdagingen en ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan personeelstekorten, hoogte van het ziekteverzuim, uitdagingen op het gebied van zorgfinanciering of de afname in beschikbaarheid van mantelzorgers. Tegelijkertijd is er behoefte aan betere kwalitatieve zorg. Zorgaanbieders zijn dan ook op zoek naar andere manieren van werken, om ook op lange termijn de continuïteit van de kwalitatief goede zorg te garanderen. Wil jij zorgaanbieders verder helpen, met als uitgangspunt maximale waarde toe te voegen aan de behoefte van de cliënt? Als trainee bedrijfsvoering in de zorg ontwikkel jij je tot zelfstandig adviseur én maak je direct verschil voor zorgaanbieders. 

Nu solliciteren

Benieuwd naar onze andere traineeships? Klik dan hier.

Leren en werken combineren

Als trainee bedrijfsvoering in de zorg ontwikkel je je in een korte tijd in het advies- en interimvak gericht op bedrijfsvoering in de zorg. Dit doe je in een periode van anderhalf jaar, waarin je werken en leren combineert. In deze periode volg je één dag in de week training en werk je vier dagen per week bij een opdrachtgever. Zo krijg je een helder inzicht in de complexe wereld van de zorg.

Kijken naar jouw kracht

In het traineeship staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Gedurende het hele programma word je daarbij intensief en op maat begeleid door de manager en mentor. Samen bespreken jullie hoe het gaat met jouw ontwikkeling en de aandachtspunten voor de volgende periode, bekeken vanuit jouw kracht, interesse en behoefte. Ook heb je veel contact met je medetrainees.

Op de pagina werken als trainee vind je meer algemene informatie over traineeships bij BMC.

Gevarieerd ontwikkelprogramma

Het programma van het traineeship bedrijfsvoering in de zorg is verdeeld in drie blokken van zes maanden. In deze periode werk je gemiddeld vier dagen in de week en besteed je gemiddeld één dag per week aan je ontwikkeling. Dan volg je bijvoorbeeld een van de trainingen van ons BMC Ontwikkelcentrum, in samenwerking met onze eigen senior adviseurs. Door de combinatie van theorie, de dagelijkse praktijk van BMC, individuele- en groepsopdrachten, werkbezoeken, zelfstudie en intervisie met topprofessionals vergroot en verrijk je gaandeweg je inhoudelijke vakkennis, je competenties en je vaardigheden. Bijvoorbeeld op het gebied van:

 • Kwaliteit in de zorg  
 • Financiën in de zorg  
 • Project- en procesmatig werken  
 • Persoonlijk leiderschap  
 • Gesprekstechnieken 
 • Zorgcontractering  
 • HR in de zorg  
 • En meer!

En, je staat er niet alleen voor: je zit in een groep met medetrainees waarmee je kunt overleggen en met wie je wekelijks een training volgt.

Meteen aan de slag

Je gaat vrijwel direct aan de slag bij een van onze opdrachtgevers in de zorgsector. Voorbeelden van opdrachtgevers zijn zorgaanbieders in de langdurige zorg, GGD’s, overkoepelende zorgorganisaties en binnen het sociaal domein van gemeenten. De opdrachten zijn verschillend van aard, waardoor je zelf in de praktijk ontdekt welke functies en welke richting echt bij je passen. Denk bijvoorbeeld aan opdrachten als:

 • Projectmedewerker bij het coördinatiepunt juiste zorg op de juiste plek (samenwerkingsverband ziekenhuis, langdurige zorg en thuiszorg) 
 • Junior adviseur bij Zorginstituut Nederland 
 • Programmasecretaris bij een overkoepelende zorgorganisatie 
 • Ondersteuning bij bestuurlijke zorgvraagstukken als de implementatie van capaciteitsmanagement
 • Trainee business controller bij een jeugdzorginstelling 
 • Ondersteuning bij procesoptimalisaties binnen een GGD of organisatie in het sociaal domein

Blijven ontwikkelen

Na succesvol afronden van het traineeship ben je een volwaardig adviseur. Ook in deze functie zal jij je blijven ontwikkelen, zowel in het kader van persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijk als vanuit carrièreperspectief. Je krijgt bij ons ook volop de ruimte om je ambities te volgen. Misschien smaakt een volgende stap wel naar meer. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om door te groeien naar senior adviseur. Misschien ambieer je wel een functie als managing consultant. Hoe dan ook, het traineeship bedrijfsvoering in de zorg is een prachtige opstap naar een glansrijke en impactvolle loopbaan waarin jij het verschil kunt maken voor inwoner, leerling en cliënt.

Wie ben jij?

Je bent nieuwsgierig, betrokken en energiek. Ook herken je jezelf als ondernemend, proactief en communicatief sterk. Je hebt een flexibele instelling en vind het leuk om op verschillende plekken te komen. Bovendien heb je naast een duidelijke affiniteit met de zorgsector ook de drive om mee te werken aan een een effectief en toegankelijk zorglandschap. Je hebt maximaal één jaar relevante werkervaring en (bijna) een hbo- of wo-opleiding afgerond, bij voorkeur in een van de volgende richtingen:

 • Health Care Management,
 • Health Economics
 • Gezondheidswetenschappen
 • Gezondheid- en levenswetenschappen
 • Zorgmanagement
 • Een andere gerelateerde studie.

Goed geregeld

Iedereen die bij ons start in een traineeship, krijgt een vast contract voor 40 uur per week. Je hebt 36 vakantiedagen, waarvan een deel is opgenomen in het Individueel Keuzebudget (IKB). Je hebt de keuze tussen een elektrische leaseauto of een mobiliteitsbudget.

We hechten veel waarde aan jouw welzijn, vitaliteit en gezondheid. We denken graag met je mee met oog voor jouw individuele situatie en werkomgeving bij de opdrachtgever. Hybride werken is altijd mogelijk bij BMC. Wij bieden een aantrekkelijke thuiswerkregeling en je krijgt de ruimte om zelf je eigen wensen voor hybride werken af te stemmen met je opdrachtgevers. Uiteraard helpen wij jou hierbij indien nodig.

We doen bovendien graag wat extra’s. Zo heeft iedereen recht op een persoonlijke feestdag en is het mogelijk om een sabbatical aan te vragen, ongeacht dienstjaren. Het zijn slechts enkele voorbeelden, vraag jouw recruitment consultant voor meer informatie over het complete en uitgebreide pakket arbeidsvoorwaarden van BMC. 

Solliciteren

Er is zojuist een groep trainee’s bedrijfsvoering in de zorg van start gegaan. Binnenkort volgt er meer informatie over de start van een nieuw traineeship. Toch komen wij al graag met jou in contact! Voel jij de match en wekt het traineeship jouw enthousiasme? Maak jouw interesse kenbaar via onderstaand formulier. Mocht je nog vragen hebben, stel die hier ook gerust. Ella neemt zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Ella van der End Recruitment consultant 06 - 17 60 45 17

Contactformulier Traineeship Bedrijfsvoering in de Zorg

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

  Werken bij BMC: