Traineeships

BMC biedt binnen de publieke sector traineeships aan in de richting van het Sociaal Domein, Financiën & Bedrijfsvoering, Woningcorporatie, HRM, Informatie- & Gegevensmanagement, Ruimtelijke Ontwikkeling, Onderwijs & Jeugd en Zorg. De traineeships van BMC zijn intensieve en interactieve programma’s, die bestaan uit een combinatie van theorie, praktijk en zelfstudie. De programma’s bieden helder inzicht in de complexe wereld van het openbaar bestuur. Je vergroot en verrijkt je specifieke vakkennis, je competenties en je vaardigheden. Na dit traineeship mag je je met recht adviseur noemen. Meer weten over een traineeship die bij jou past?

Bekijk hier het aanbod traineeships

 

Over de traineeships van BMC

BMC richt zich met de traineeships op kandidaten die maximaal één of twee jaar geleden een hbo- of wo-studie hebben afgerond (afhankelijk van het traineeship). Als trainee bij BMC word je intensief begeleid door de business unit manager, leermanager en je mede-trainees. Tijdens het traineeship is er ruimte voor je eigen inbreng. Je krijgt de gelegenheid jouw kennis en ervaring te spiegelen mét of toe te voegen aan de dagelijkse overheidspraktijk. Het complete programma is verdeeld in drie blokken en duurt anderhalf of twee jaar. In het laatste blok dagen we je uit om door middel van een eindopdracht te laten zien wat je hebt bereikt en waar jij heen wilt.

Het gehele traineeprogramma ben je gemiddeld 36 uur per week werkzaam bij een of meerdere opdrachtgevers en gemiddeld 8 uur per week bezig met je opleiding, waarvan vier uur training en vier uur persoonlijke voorbereiding. Tijdens je traineeship krijg je door middel van diverse trainingen, studiemateriaal en concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van BMC-adviseurs, een helder beeld van het functioneren van publieke organisaties. Daarnaast werk je aan je vaardigheden, o.a. door het volgen van trainingen waarbij je naast een e-training elkaar ook klassikaal ontmoet voor casuïstiek en oefeningen.

Traineeship battle 2022

Jaarlijks wordt er een traineebattle georganiseerd: een dag door én voor trainees waarbij alle BMC-trainees in groepen aan de slag gaan met uitdagende domeinoverstijgende maatschappelijke thema's. In de traineebattle 2022 stond het thema 'de menselijke maat' centraal en gingen de groepen aan de slag met het formuleren van een visie over wat de menselijke maat voor henzelf, de organisatie en de leerling, inwoner en cliënt betekent. In onderstaande door de trainees zelf gemaakte video vind je een verslag van de dag.

Waarom een traineeship bij BMC?

Als aanbieder van traineeships onderscheidt BMC zich op verschillende vlakken. Door wekelijks training te krijgen van mensen uit het vak, maar ook door direct een netwerk achter je te hebben, krijgt je carrière direct een flinke boost. Door de jarenlange ervaring en het grote netwerk van BMC kom je bij toonaangevende, interessante opdrachtgevers binnen. Om deze opdrachtgevers te bereiken liggen de sleutels voor een leaseauto voor je klaar. Daarnaast volg je het traineeship met een kleine groep, waardoor het gezellig, persoonlijk en hecht is. 

Wil je weten wat werken voor BMC allemaal betekent? Bekijk hier de ervaringen van onze adviseurs. Benieuwd hoe het is om een traineeship te volgen bij BMC? Voormalig trainee Twan Massen en ontwikkelmanager Marco Janssen delen hun ervaringen.

Wil je weten welke traineeship er bij jou past?

Bekijk hier het aanbod traineeships

BMC Inhouse Dag

Regelematig organiseert BMC een 'inhouse dag'; een dag die helemaal in het teken staat van toekomstige trainees. Je kunt er op een ontspannen manier kennis maken met BMC, de traineeships en huidige trainees. Hieronder een impressie van de Inhouse dag 2020. Als er een nieuwe inhouse dag gepland is, vind je die terug op de evenementpagina

Gerelateerde pagina's