Traineeships

De traineeships van BMC zijn intensieve en interactieve programma’s, die bestaan uit een combinatie van theorie, praktijk, zelfstudie en eigen inbreng. Ieder vakgebied heeft een eigen traineeship. De programma’s bieden helder inzicht in de complexe wereld van het openbaar bestuur. Je vergroot en verrijkt je specifieke vakkennis, je competenties en je vaardigheden. Je volgt een opleiding die speciaal gericht is op de publieke sector.

Als trainee bij BMC word je in de praktijk intensief begeleid door de manager trainees, je mentor en je mede-trainees. Tijdens het traineeship is er ruimte voor je eigen inbreng. Je krijgt de gelegenheid jouw kennis en ervaring te spiegelen mét of toe te voegen aan de dagelijkse overheidspraktijk. Het programma is verdeeld in blokken van 6 maanden ieder en duurt, afhankelijk van de expertise, anderhalf tot twee jaar. In het laatste blok dagen we je uit om door middel van een eindopdracht ons te laten zien wat je hebt bereikt en waar jij heen wilt.

Het eerste jaar van je programma ben je gemiddeld 36 uur per week werkzaam bij een of meerdere van onze opdrachtgevers en gemiddeld 8 uur per week bezig met je opleiding (waarvan 4 uur in eigen tijd). In het tweede jaar ligt de nadruk meer op maatwerk, praktijk en zelfstudie. Tijdens je traineeship krijg je door middel van diverse workshops, studiemateriaal en concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van BMC-adviseurs, een helder beeld van het functioneren van publieke organisaties. Daarnaast werk je aan je vaardigheden o.a. door het volgen van blended trainingen waarbij je naast een e-training elkaar ook klassikaal ontmoet voor casuïstiek en oefeningen. Na dit traineeship mag je je met recht adviseur noemen.

Wil je weten hoe het is om een traineeship te volgen bij BMC? Voormalig trainee Twan Massen en ontwikkelmanager Marco Janssen delen hun ervaringen. Klik hier.

Geïnteresseerd in onze beschikbare traineeships? Kijk bij vacatures.

Trainee battle

Elk jaar vindt de BMC traineebattle plaats! Dit is een event voor de BMC trainees van alle 8 business units. De traineebattle wordt georganiseerd door 8 trainees, één vertegenwoordiger per business unit, en is elk jaar weer een feestje. Meer weten? Lees snel verder en bekijk de aftermovies.

Traineebattle 2018

In april vond de BMC traineebattle 2018 plaats. Het thema van deze editie was 'Futureproof yourself' en tijdens deze dag gingen de trainees op zoek naar de ‘Adviseur van de Toekomst’. De dag bestond uit een lezing van een gastspreker van Stichting Sioo over de competenties van de adviseur van de toekomst en drie spelrondes, waaronder een escape room-ronde, waarin de trainees in teams tegen elkaar streden om de titel. Aan het einde van de dag gaven alle teams een presentatie en werd de winnaar uitgeroepen.

Contact

Wat zijn uw gegevens?
Waar zal het gesprek over gaan?