20 dec 2022

BMC en StackSecure gaan samen de strijd tegen cybercrime aan

Organisaties werken steeds meer digitaal. Dat biedt nieuwe kansen, maar brengt ook gevaren met zich mee. Bijvoorbeeld van cybercrime. Organisaties moeten hun medewerkers daarom scherp houden op de toenemende risico’s. BMC en StackSecure hebben de handen ineengeslagen om hen daarbij te ondersteunen.

Technologische ontwikkelingen maken steeds meer mogelijk. Medewerkers hebben overal en altijd toegang tot e-mail, loggen met de telefoon in op het bedrijfsnetwerk of sluiten onderweg aan bij een digitale vergadering. Maar de digitalisering heeft ook een schaduwzijde. De informatie die mensen delen op sociale media, kunnen criminelen bijvoorbeeld aangrijpen om gepersonaliseerde aanvallen op te zetten. Ook hebben zij in de digitale wereld extra mogelijkheden een valse identiteit aan te nemen. Een mailtje of appje versturen uit naam van een directeur is tegenwoordig een koud kunstje voor cybercriminelen. Als een medewerker de kwaadaardige intentie van zo’n bericht niet herkent, kan dat desastreuze gevolgen hebben voor een bedrijf.

Beveiliging tegen cybercrime is daarom belangrijker dan ooit. Naast investeringen in digitale hard- en software, is hierbij aandacht voor de menselijke component essentieel. BMC en StackSecure zijn een samenwerking aangegaan om organisaties juist op dit onderdeel weerbaarder tegen cybercriminelen te maken.

Meer bewustzijn online gevaren noodzakelijk

‘Medewerkers zijn zich vaak niet bewust van de digitale gevaren die op de loer liggen’, vertelt René Geenen, cybersecurity specialist en medeoprichter van StackSecure. Zijn organisatie is gespecialiseerd in het menselijke aspect van cyberbeveiliging. ‘Natuurlijk dek je de risico’s deels af met software als firewalls en antivirusprogramma’s. Maar om je organisatie echt weerbaar te maken tegen cybercrime, moet je ook zorgen voor meer bewustzijn en kennis bij je medewerkers.’ Precies voor dit doel heeft StackSecure het StackAware-platform ontwikkeld. ‘Op ons platform informeren we medewerkers over de risico’s van cybercrime met onder andere interactieve cursussen en video’s. Ook leren ze welke maatregelen ze kunnen nemen om zich optimaal ertegen te wapenen.’

Krachten bundelen

BMC herkent de behoefte aan meer kennis en bewustzijn over cybercrime bij zijn klanten. Daarom is het adviesbureau een partnership met StackSecure aangegaan. De samenwerking koppelt de klantkennis van BMC aan het kennisplatform van StackSecure. Amy den Broeder, domeindirecteur Data en dienstverlening bij BMC: ‘Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze klanten een volledig bewustwordings- en opleidingsprogramma op het gebied van informatiebeveiliging bieden. De trainingen en workshops van StackAware dragen bij aan meer bewustzijn en een gedragsverandering op het gebied van cyber security bij onze klanten.’

Optimale borging

Het partnership zorgt ook voor een optimale borging van het platform bij klanten. De ervaren adviseurs van BMC kennen vanuit hun vertrouwelijke consultancyrol de wensen en noden van hun klanten op het gebied van informatiebeveiliging. Daarom kunnen ze hen gericht informeren over de mogelijkheden die StackAware voor hun organisatie biedt. ‘En omdat de adviseurs van BMC weten wat er bij hun klanten speelt, hebben ze ook een belangrijke adviserende rol bij het inrichten van het platform bij organisaties’, verduidelijkt Geenen. 

Continu verbeteren 

BMC heeft ook een belangrijke rol in het verbeterprogramma van het platform van StackSecure. ‘De adviseurs van BMC staan midden in de klantorganisatie en kunnen daardoor waardevolle feedback en wensen verzamelen voor het platform’, licht Geenen toe. ‘Dit is vitale informatie waarmee wij StackAware kunnen verbeteren.’ De twee partijen komen op regelmatige basis samen om potentiële nieuwe features of de inhoud van het cursusmateriaal te bespreken. ‘Met BMC als strategische partner kunnen wij het platform continu inhoudelijk verbeteren op basis van de ervaringen in de praktijk.’

Kwantitatieve en kwalitatieve beoordeling

Een organisatie krijgt dankzij het partnership een waardevolle mix van kwantitatieve en kwalitatieve beoordelingen over zijn weerbaarheid tegen cybercrime. Het StackAware-platform biedt tools die het gedrag en de kennis van medewerkers in kaart brengen. Daarnaast kan StackSecure de opgedane vaardigheden met behulp van gesimuleerde cybercrime-aanvallen in de praktijk testen. De adviseurs van BMC vullen deze kwantitatieve gegevens aan met hun kwalitatieve beoordelingen over het bewustzijn over cybersecurity binnen de organisatie. ‘Omdat we al deze tools organisatiebreed inzetten, werken we aan bewustzijn, vergroten we kennis en zorgen we voor een gedragsverandering binnen de gehele organisatie’, aldus Den Broeder. ‘Met dit partnership kunnen we het security awareness niveau van onze klanten structureel verhogen.’

Interesse in een vrijblijvende demo?

Wilt u live zien hoe het StackAware-platform een bijdrage kan leveren aan de weerbaarheid tegen cybercrime binnen uw organisatie? Wij verzorgen graag een vrijblijvende demonstratie van de mogelijkheden. 

Neem contact op met Lisanne Knol van BMC (lisanne.knol@bmc.nl) of met René Geenen van StackSecure (085 – 060 64 47, info@stack-secure.com).

Lisanne Knol senior adviseur
DIGITALISERING OPLOSSING DATA-EN-DIENSTVERLENING INFORMATIEBEVEILIGING CYBERSECURITY DATA-EN-DIGITALISERING

Gerelateerde artikelen