10 aug 2018

Benoemd tot functionaris gegevensbescherming... en dan?

Nu de AVG van kracht is, hebben overheden, onderwijsinstellingen en zorgaanbieders daarom een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aangesteld. Maar dan? Het is voor veel organisaties en medewerkers een nieuwe functie waaraan invulling moet worden gegeven. Maar hoe doe je dat? En heb je daar voldoende kennis voor?

Misschien heb je, net als veel FG's, een training gevolgd waardoor je beschikt over de basiskennis over de AVG. Maar hoe pas je die basiskennis toe in een concrete situatie? Met wie kun je even sparren over een ingewikkelde vraag en hoe ga je de rol van FG invullen? Hoe houd je de communicatie met bestuur en management open zonder dat jouw onafhankelijke positie in het geding komt?

Op dit soort vragen moeten nieuwe FG's de komende tijd een antwoord vinden.

BMC helpt

Praktisch advies voor de FG bij concrete vraagstukken, invulling van de rol van FG of gewoon even sparren over de effecten van de AVG, de experts bij BMC denken graag mee.

BMC is al jaren actief in de publieke sector. De adviseurs zijn bekend met de vraagstukken en werkwijzen binnen de zorg, onderwijs en gemeenten. De privacyexperts van BMC kunnen de verbinding leggen tussen de vraagstukken uit de sector en de vragen met betrekking tot de privacywetgeving. Ook voor vragen over de inrichting van governance en toezicht kun je bij een BMC-expert terecht, voor laagdrempelig en praktisch advies.

De experts van BMC werken al jarenlang op het terrein van privacywetgeving en geven praktische adviezen, bijvoorbeeld over PIA's, vraagstukken binnen het sociaal domein, het delen van leerlinggegevens binnen samenwerkingsverbanden, het gebruik van het BSN en het afsluiten van verwerkersovereenkomsten.

Advies op afroep

Als FG kun je een abonnement voor ondersteuning nemen bij BMC. Je krijgt dan advies of ondersteuning, volledig afgestemd op jouw vraag in jouw specifieke situatie. Afhankelijk van de wens van de FG is het via een abonnement mogelijk om al voor enkele uren per maand advies in te huren. De adviseur van BMC kan je helpen via mail of telefoon. Of op je eigen locatie, als de situatie daarom vraagt. De adviseurs richten zich naar jouw wens.

Meer informatie & contact

Wil je meer weten of een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek?

Neem dan contact op via telefoonnummer (033) 496 52 00 of stuur een e-mail naar een van de gespecialiseerde adviseurs, Alex Commandeur of Julius Duijts. U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

OPLOSSING DATA-EN-DIGITALISERING INFORMATIE--EN-GEGEVENSMANAGEMENT PRIVACY PRIVACY-EN-GOVERNANCE INFORMATIEBEVEILIGING-EN-GOVERNANCE INRICHTING-AVG

Gerelateerde artikelen

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement