Kom werken als Trainee Jeugd en Onderwijs

Wil jij bijdragen aan een samenleving waarin kinderen veilig naar school kunnen en waarin ze zich optimaal verder kunnen ontwikkelen? Binnen de vakgebieden jeugd en onderwijs werken onze BMC’ers aan thema’s als een sterke sociale basis voor de jeugd, effectieve preventie, goed onderwijs, jeugdhulp en zorg en veiligheid. Als trainee jeugd en onderwijs ontwikkel jij je tot zelfstandig adviseur. Daarbij ga je direct bij onze opdrachtgevers aan de slag.

Nu solliciteren

Benieuwd naar onze andere traineeships? Klik dan hier.

Leren en werken combineren

Als trainee jeugd en onderwijs maak je kennis met vraagstukken op het brede terrein van jeugd en onderwijs. Dit doe je in een traject van anderhalf jaar, waarin je leren en werken combineert. In deze periode volg je één dag in de week training en werk je vier dagen per week bij een opdrachtgever. Zo krijg je een unieke kans om jezelf binnen twee vakgebieden te ontwikkelen én direct de nodige werkervaring op te doen.

Kijken naar jouw kracht

In het traineeship staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Gedurende het hele programma word je daarbij intensief en op maat begeleid door de ontwikkelmanager en je accountmanager. Na elk blok volgt er een evaluatiemoment met je ontwikkelmanager. Samen bespreken jullie hoe het gaat met jouw ontwikkeling en de aandachtspunten voor de volgende periode, bekeken vanuit jouw kracht, interesse en behoefte.

Op de pagina werken als trainee vind je meer algemene informatie over traineeships bij BMC.

Gevarieerd ontwikkelingsprogramma

Je wordt intensief opgeleid tot adviseur aan de hand van diverse workshops, bijeenkomsten, e-learning en concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van BMC, dankzij jouw opdrachten en meeloopdagen met senior adviseurs. Wij bieden intervisie en trainingen, zowel vakinhoudelijk als gericht op vaardigheden. Denk aan persoonlijk leiderschap, weerbaarheid, netwerken en groepsdynamiek. Daarnaast krijg je training en intervisie van BMC-collega’s, allemaal maatschappelijke experts. En, je staat er niet alleen voor: je zit in een groep van 10 tot 15 medetrainees waarmee je kunt overleggen en met wie je wekelijks het ontwikkelingstraject volgt.

Meteen aan de slag

Direct bij start van het traineeship ga je bij diverse opdrachtgevers aan de slag als gemeenten, Veilig Thuis, Jeugdbescherming en gecertificeerde jeugdhulpinstanties. Ook in het onderwijs hebben we een breed aanbod aan opdrachten in het BO, VO, SO en hoger onderwijs. De opdrachten zijn divers van aard, maar in basis te onderscheiden in twee type vormen van opdrachten:

  • Interimopdrachten: je werkt toe naar bijvoorbeeld de rol van gedragswetenschapper of teammanager.
  • Adviesopdrachten: je werkt toe naar bijvoorbeeld de rol van procesbegeleider of projectleider.

Een combinatie van beide is ook mogelijk. Wat je ambitie ook is, voor beide richtingen zien we het belang van een brede set vaardigheden en vakkennis, aangevuld met specialisatie en verdieping. Deze elementen vormen dan ook het fundament van het ontwikkelingsprogramma.

Blijven ontwikkelen

Na succesvol afronden van het traineeship ben je een volwaardig adviseur. Ook in deze functie zal jij je blijven ontwikkelen, zowel in het kader van persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijk als vanuit carrièreperspectief. Je krijgt bij ons ook volop de ruimte om je ambities te volgen. Misschien smaakt een volgende stap wel naar meer. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om door te groeien naar senior adviseur. Misschien ambieer je wel een functie als managing consultant. Hoe dan ook, het traineeship jeugd en onderwijs is een prachtige opstap naar een glansrijke en impactvolle loopbaan waarin jij het verschil kunt maken voor inwoner, leerling en cliënt.

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar energieke, betrokken en leergierige professionals. Daarnaast wil jij je blijven ontwikkelen. Onderwijs en/of jeugdzorg zijn vakgebieden die continu jouw interesse wekken en waarover je meer te weten wilt komen. Ben jij een kandidaat die (voornamelijk) in de jeugdzorg aan de slag gaat dan is het van belang dat je een SKJ registratie kunt verkrijgen (het praktijkprogramma kunnen wij je bieden). Je hebt maximaal 2 jaar geleden een wo-opleiding afgerond op het gebied van jeugd en/of onderwijs. Opleidingen die we veel zien onder onze trainees zijn: 

  • Pedagogische Wetenschappen
  • Orthopedagogiek
  • Onderwijswetenschappen
  • Onderwijskunde
  • Academische PABO
  • Psychologie

Twijfel jij of je met jouw opleiding in aanmerking komt? Neem gerust contact op via onderstaand formulier!

Goed geregeld

Iedereen die bij ons start in een traineeship, krijgt een vast contract voor 40 uur per week. Je hebt 36 vakantiedagen, waarvan een deel is opgenomen in het Individueel Keuzebudget (IKB). Je hebt de keuze tussen een elektrische leaseauto of een mobiliteitsbudget.

We hechten veel waarde aan jouw welzijn, vitaliteit en gezondheid. We denken graag met je mee met oog voor jouw individuele situatie en werkomgeving bij de opdrachtgever. Hybride werken is altijd mogelijk bij BMC. Wij bieden een aantrekkelijke thuiswerkregeling en je krijgt de ruimte om zelf je eigen wensen voor hybride werken af te stemmen met je opdrachtgevers. Uiteraard helpen wij jou hierbij indien nodig.

We doen bovendien graag wat extra’s. Zo heeft iedereen recht op een persoonlijke feestdag en is het mogelijk om een sabbatical aan te vragen, ongeacht dienstjaren. Het zijn slechts enkele voorbeelden, vraag jouw recruitment consultant voor meer informatie over het complete en uitgebreide pakket arbeidsvoorwaarden van BMC. 

Solliciteren

Start met het traineeship jeugd en onderwijs wanneer het jou uitkomt! Voel jij de match en wekt het traineeship jouw enthousiasme? Wij komen graag met jou in contact! Maak jouw interesse kenbaar via onderstaand formulier. Mocht je nog vragen hebben, stel die hier ook gerust. Roos neemt zo spoedig mogelijk contact met jou op.

contactperson Image
Mette Kerdijk recruitment consultant

Contactformulier Traineeship Jeugd en Onderwijs

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

    Werken bij BMC: