Kom werken als Trainee Fysiek Domein

Binnen het fysieke domein zijn een groot aantal ambities en opgaven. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie, verstedelijking en gebiedsopgave, woningbouwopgave, toekomstbestendige werklocaties en campussen, de Omgevingswet of de ontwikkeling van de ruimtelijke economie. Als trainee fysiek domein ontwikkel jij je tot zelfstandig adviseur en kun jij je binnen deze thema’s écht het verschil maken voor jouw opdrachtgevers. Voor een mooier Nederland.

Nu solliciteren

Benieuwd naar onze andere traineeships? Klik dan hier.

Leren en werken combineren

Als trainee fysiek domein maak je kennis met vraagstukken op het gebied van het fysiek domein bij publieke organisaties. Dit doe je in een periode van anderhalf jaar, waarin je werken en leren combineert. In deze periode volg je één dag in de week training en werk je vier dagen per week bij een opdrachtgever. Zo krijg je een helder beeld van de vaak complexe wereld van van de overheid en hun uitdagingen binnen het fysieke domein.

Kijken naar jouw kracht

In het traineeship staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Gedurende het hele programma word je daarbij intensief en op maat begeleid door de ontwikkelmanager en je leidinggevende. Na elk blok volgt er een evaluatiemoment met je ontwikkelmanager. Samen bespreken jullie hoe het gaat met jouw ontwikkeling en de aandachtspunten voor de volgende periode, bekeken vanuit jouw kracht, interesse en behoefte.

Op de pagina werken als trainee vind je meer algemene informatie over traineeships bij BMC.

Gevarieerd programma

Het programma van het traineeship fysiek domein is verdeeld in drie blokken van zes maanden. In deze periode werk je gemiddeld vier dagen in de week en besteed je gemiddeld één dag per week aan je ontwikkeling. Dan volg je bijvoorbeeld een van de trainingen van ons BMC Ontwikkelcentrum, in samenwerking met onze eigen adviseurs. Door de combinatie van theorie, de dagelijkse praktijk van BMC, individuele- en groepsopdrachten, werkbezoeken, zelfstudie en intervisie met topprofessionals vergroot en verrijk je gaandeweg je inhoudelijke vakkennis, je competenties en je vaardigheden. En, je staat er niet alleen voor: je zit in een groep van tien tot twaalf medetrainees waarmee je kunt overleggen en met wie je wekelijks een training volgt.

Meteen aan de slag

Je gaat vrijwel direct aan de slag bij een van onze opdrachtgevers.  Binnen onze business unit fysiek domein kennen wij drie pijlers, te weten: Verstedelijkings- en gebiedsopgaven, Energietransitie en Toekomstbestendige, bestaande stad. Als trainee word je bijvoorbeeld ingezet bij gemeenten als junior beleidsadviseur op het gebied van economie, duurzaamheid, wonen of ruimtelijke ontwikkeling. Daarnaast hebben we functies als assistent-projectleider, projectsecretaris en vergunningverlener en kun je participeren in adviesprojecten. Zo ontwikkel je jezelf binnen één van de meest dynamische beleidsterreinen van dit moment.

Blijven ontwikkelen

Na succesvol afronden van het traineeship ben je een volwaardig adviseur. Ook in deze functie zal jij je blijven ontwikkelen, zowel in het kader van persoonlijke ontwikkeling, vakinhoudelijk als vanuit carrièreperspectief. Je krijgt bij ons ook volop de ruimte om je ambities te volgen. Misschien smaakt een volgende stap wel naar meer. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om door te groeien naar senior adviseur. Misschien ambieer je wel een functie als managing consultant. Hoe dan ook, het traineeship fysiek domein is een prachtige opstap naar een glansrijke en impactvolle loopbaan waarin jij het verschil kunt maken voor inwoner, leerling en cliënt.

Wie ben jij?

Je bent nieuwsgierig, leergierig en wilt je (blijven) ontwikkelen. Je krijgt energie van proactief werken en hebt een ondernemende instelling. Je hebt een duidelijke affiniteit met de publieke sector en het openbaar bestuur. Je hebt maximaal één jaar relevante werkervaring en een hbo- of wo-opleiding afgerond in het ruimtelijke domein, bij voorkeur in een van de volgende richtingen:

 • Planologie
 • Stedelijk Management
 • Sociale/Economische Geografie
 • Vastgoed
 • Bouwkunde
 • Real Estate Management
 • Omgevingsrecht
 • Staats- en bestuursrecht
 • Bestuurskunde

Goed geregeld

Iedereen die bij ons start in een traineeship, krijgt een vast contract voor 40 uur per week. Je hebt 36 vakantiedagen, waarvan een deel is opgenomen in het Individueel Keuzebudget (IKB). Je hebt de keuze tussen een elektrische leaseauto of een mobiliteitsbudget.

We hechten veel waarde aan jouw welzijn, vitaliteit en gezondheid. We denken graag met je mee met oog voor jouw individuele situatie en werkomgeving bij de opdrachtgever. Hybride werken is altijd mogelijk bij BMC. Wij bieden een aantrekkelijke thuiswerkregeling en je krijgt de ruimte om zelf je eigen wensen voor hybride werken af te stemmen met je opdrachtgevers. Uiteraard helpen wij jou hierbij indien nodig.

We doen bovendien graag wat extra’s. Zo heeft iedereen recht op een persoonlijke feestdag en is het mogelijk om een sabbatical aan te vragen, ongeacht dienstjaren. Het zijn slechts enkele voorbeelden, vraag jouw recruitment consultant voor meer informatie over het complete en uitgebreide pakket arbeidsvoorwaarden van BMC.

Solliciteren

Het traineeship fysiek domein gaat in maart van start. Voel jij de match en wekt het traineeship jouw enthousiasme? Wij komen graag met jou in contact! Maak jouw interesse kenbaar via onderstaand formulier. Mocht je nog vragen hebben, stel die hier ook gerust. Ellen neemt zo spoedig mogelijk contact met jou op.

contactperson Image
Ellen Peters-Verrips recruitment consultant 06-51992905

Contactformulier Traineeship Fysiek Domein

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

  Werken bij BMC: