Adviseur Ruimte

Maximale impact maken in de maatschappij en actief bijdragen aan de kwaliteitsverbetering  van de fysieke leefomgeving? Bij BMC werk je als Adviseur Ruimte aan complexe, ruimtelijke opgaven. Wij vertalen visie naar praktijkgerichte oplossingen. En dat kunnen we alleen maar samen. Doe jij met ons mee?

Als Adviseur Ruimte kom je in dienst bij BMC en word je ingezet bij verschillende opdrachtgevers in de publieke sector. Vaak zijn dat gemeenten met behoefte aan tijdelijke ondersteuning. Dit om complexe projecten naar een volgende fase te brengen of teams met verhoogde werkdruk te ondersteunen. Elke opdracht is uniek en brengt je nieuwe kennis en ervaring. Deze zet je in bij een volgende opdracht en deel je met je BMC-collega’s. Zo werken we actief samen aan de verbetering van de publieke sector. En krijg jij de kans om te versnellen in je ontwikkeling.

Wat wil jij precies betekenen voor de maatschappij? Vertel het ons! Wij helpen jou bij het bepalen van de richting en het zetten van de benodigde stappen. Zo kun jij verbreden, verdiepen en komt jouw carrière in versnelling. Of je nu een doorgewinterde adviseur bent of een starter, jouw persoonlijke ontwikkeling staat bij BMC nooit stil!

Beleidsadviseurs, projectleiders/-assistenten en juristen

De opgaven in het ruimtelijk domein zijn urgent en hebben een grote maatschappelijke impact. Bijvoorbeeld locatie- en gebiedsontwikkeling, de woningbouwopgave en economische ontwikkelingen. Ook de juridische begeleiding van deze ruimtelijke initiatieven hoort daarbij. Ontwikkelingen in thema’s als klimaatadaptatie, energietransitie en datagedreven werken gaan razendsnel. Gelijktijdig is de Omgevingswet in aantocht en zorgt de veranderende wet- en regelgeving voor een verschuiving van rollen en taken binnen de lokale overheid. Als beleidsadviseur, projectleider/-assistent of jurist beweeg je je dus in een interessant krachtenveld. De duur van de opdrachten varieert: soms een paar maanden, een jaar of zelfs langer. Ook kun je meerdere opdrachten tegelijk doen. Dat maakt je functie zo afwisselend. Daarnaast kun je werken met een ervaren-junior constructie: hierin breng jij, samen met jouw BMC-collega, de opdracht tot een goed resultaat.

Ook werken er bij ons collega’s die verantwoordelijk zijn voor hoogwaardig onderzoek en strategisch advies. Meer weten over de positie Senior Adviseur bij BMC? Lees hier meer.

Als Adviseur Ruimte maak je onderdeel uit van de Business Unit Ruimte. Momenteel werken hier circa 100 adviseurs: misschien wel jouw toekomstige collega’s! Kenmerkend voor BMC en onze unit is onze betrokkenheid. Niet alleen bij de publieke sector, ook bij elkaar. We organiseren regelmatig bijeenkomsten voor verbinding en kennissessies met actuele en inhoudelijke thema’s. Tevens is er voldoende tijd voor informele bijeenkomsten.

Enthousiast geworden door deze vacature? Mooi! Bekijk onderstaande richtlijnen. Sluiten deze aan op jouw profiel? Solliciteer dan direct!

  • Je bent op zoek naar een volgende stap in je carrière binnen het Ruimtelijk Domein, bij (lokale) overheid of aanpalende sectoren. Is dit je eerste stap? Dan bieden wij het traineeship Ruimte aan.

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding.

  • Je bent maatschappelijk betrokken en gedreven door het gemeenschappelijk belang.

  • Je bent communicatief vaardig, resultaatgericht, politiek-bestuurlijk sensitief, analytisch en ondernemend.

Solliciteer als Adviseur Ruimte ↓

Vragen over de functie Adviseur Ruimte? Neem dan contact op met Karin Helmers, Recruitment Consultant, via karin.helmers@bmc.nl of 06 139 729 01

Word Adviseur Ruimte