Senior Adviseur

Werken als Senior Adviseur bij BMC betekent adviseren op topniveau. Praktijkgericht werken aan oplossingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken op strategisch niveau. Met en vóór onze opdrachtgevers. Je gaat aan de slag met uitdagende projecten waarbij denken, doen en leren samengaan. Jouw passie voor maatschappelijke vraagstukken is jouw drijfveer.

Als Senior Adviseur van BMC ben je betrokken bij de opgaven in de publieke sector, zo ben je in je werk altijd van toegevoegde waarde. Je gaat iedere uitdaging aan. Ondernemerschap, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid en samenwerkingsvaardigheid vormen de basis van je adviesvaardigheden. Met opdrachtgevers en gedreven collega’s werk je aan vernieuwende oplossingen. Dat geeft je energie om op topniveau te presteren. 

Werken als Senior Adviseur, werken als boegbeeld

Je komt vast in dienst bij BMC in de rol van Senior Adviseur, vanuit deze rol leid je externe projecten en voer je deze uit binnen het werkveld van jouw expertise(s). BMC ondersteunt de publieke sector met toonaangevende vakkennis in 17 verschillende werkvelden. Veel maatschappelijke opgaven overstijgen het werkveld, daarom werk je vaak in teams waarin verschillende expertises samenkomen. We verbeteren strategie, beleid en uitvoering. We streven daarbij naar maximale maatschappelijke toegevoegde waarde. Hierbij staat de leefwereld van de inwoner, de leerling en de cliënt (de eindgebruiker) centraal.

Je neemt een krachtig eigen netwerk mee in de non-profitsector: op bestuurlijk- en directieniveau. Je bent in staat om jouw netwerk commercieel te benutten. Je bent een boegbeeld vanuit je expertise en marktkennis. Je beschikt over aantoonbare competenties in één van onze werkvelden, je denkt en handelt vooruit en hebt daarmee een herkenbaar profiel dat bij de uitdagingen van morgen past. 

Werken voor grote diversiteit van opdrachtgevers

BMC heeft een sterke naam in de markt. Onze ambitie is het “centre of excellence” te zijn voor de publieke sector. Recent werden we door opdrachtgevers nog gewaardeerd als beste organisatieadviesbureau. BMC werkt voor toonaangevende opdrachtgevers: op landelijk, provinciaal, regionaal en lokaal niveau. Ook voor organisaties in het openbaar bestuur (denk aan ministeries, provincies, waterschappen, regionale samenwerkingsverbanden, gemeenten), zorginstellingen, woningcorporaties en onderwijsorganisaties. Daarnaast steeds vaker: samenwerkingen tussen deze organisaties. Hierbij ligt de focus op de hele organisatie, de samenwerking tussen organisaties, organisatieonderdelen en soms ook op individueel niveau.

De duur van de projecten variëren van een paar maanden tot een jaar of meer. Ook is het heel gebruikelijk dat je als Senior Adviseur meerdere adviesvraagstukken tegelijkertijd oppakt. Dat maakt geen dag hetzelfde.

Onderdeel van BMC: ontmoeten, inspireren en leren

De adviseur staat centraal bij BMC. Bij BMC Advies zijn momenteel circa 125 Senior Adviseurs actief: misschien wel jouw toekomstige collega’s! Regelmatig worden er bijeenkomsten georganiseerd voor kennisdeling op actuele en inhoudelijke thema’s en is er aandacht voor je ontwikkeling als Senior Adviseur op het gebied van vaardigheden en kennis. BMC’ers voelen zich verbonden met elkaar, het bedrijf, het adviesvak en de publieke sector. Als Senior Adviseur bouw je aan het merk BMC. Dit doe je via publicaties, blogs of als spreker op diverse podia.

BMC zorgt dat jij je functie als Senior Adviseur goed uit kunt voeren. Zo krijg je de beschikking over een leaseauto, telefoon, laptop en flexibele werkplekken door het hele land.

Daarnaast werk je samen met de collega’s van de implementatietak van BMC. In teams voer je gezamenlijke adviesopdrachten uit, denk je na over nieuwe oplossingen en deel je netwerken. Daarnaast ben je als Senior Adviseur vaak actief als trainer voor het Ontwikkelcentrum van BMC, waarbij je trainingen verzorgt voor trainees en adviseurs. Dat werkt twee kanten op; Het is niet alleen ontzettend inspirerend, het is ook erg leerzaam!

Sluit jij je ook bij ons aan? 

Zie jij denken, praktijk maken, onderzoeken en evalueren ook als basis om het morgen nét iets beter te doen dan vandaag? Dan komen we graag met je in gesprek.

Bekijk onderstaande criteria. Sluiten deze aan op jouw profiel? Solliciteer dan direct!

  • Je bent ondernemend en hebt zelfkennis.
  • Je hebt academisch werk- en denkniveau.
  • Je bezit aantoonbare competenties op een van onze werkvelden.
  • Je hebt een herkenbaar inhoudelijk expertiseprofiel.
  • Je hebt een krachtig netwerk in de non-profitsector, op bestuurlijk en/of directieniveau.
  • Je hebt sterke acquisitievaardigheden.
  • Je bent pragmatisch ingesteld.
  • Je bent nieuwsgierigheid en hebt veel energie.
  • Je hebt tenminste 6 jaar advieservaring.

Past bovenstaande rol (nog) niet bij jouw profiel? Bekijk dan onze overige adviseurs posities.

Solliciteer als Senior Adviseur ↓

Vragen over de functie Senior Adviseur? Neem dan contact op met recruitment, via recruitment@bmc.nl of 033-496 52 00.

Word Senior Adviseur