Adviseur Jeugd

De leefwereld van jongeren en gezinnen staat altijd centraal bij onze adviseurs. Bij iedere opdracht denken we na over onze inzet en meerwaarde bij hulp aan jeugdigen en gezinnen. Dat doen onze hulpverleners in het werkveld, maar ook onze adviseurs die niet direct met cliënten werken. BMC helpt organisaties die actief zijn binnen de jeugdsector. Van preventief tot gedwongen kader en van peuters tot jongvolwassenen. Wil jij ook een wezenlijke bijdrage leveren aan de jeugdhulp? Dat kan bij BMC!

Onze adviseur aan het woord:

"In mijn rol als procescoördinator bij een specialistische jeugdhulporganisatie, werkte ik mee bij de implementatie van een nieuwe, integrale werkwijze binnen de regio. Deze nieuwe werkwijze zorgt voor resultaatgerichtheid, creativiteit en denken in mogelijkheden. En hiermee kan nóg meer maatwerk geleverd worden."

Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder!

Bij BMC Jeugd werken wij in de uitvoering en ondersteuning bij vraagstukken over werk- en organisatieprocessen. Onze adviseurs komen in dienst bij BMC: zij vervullen uiteenlopende opdrachten op gebied van beleidsontwikkeling, organisatieadvies en interim- en projectmanagement. Gericht op pragmatische oplossingen, én duurzame oplossingen voor de lange(re) termijn. 

Je vervult je opdrachten zelfstandig of in samenwerking met collega’s. De duur van de opdrachten varieert: soms een paar maanden, soms een jaar of zelfs langer. Dat is onder andere afhankelijk van jouw voorkeur. Ook kun je meerdere opdrachten tegelijk doen. Enkele bekende opdrachtgevers van BMC Jeugd zijn: Veilig Thuis, Jeugdbescherming (GI), Raad voor de Kinderbescherming, Crisis interventieteams, en jeugd en opvoedhulporganisaties.

Als Adviseur Jeugd draag je jouw steentje bij aan projecten binnen de jeugdhulp of op het snijvlak van jeugdhulp en onderwijs. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als gedragswetenschapper, projectleider of met een opdracht als beleidsadviseur. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, onze opdrachtenportefeuille is namelijk erg groot. Jouw hoofdtaken in een notendop: adviseren, coachen en begeleiden.

Je wordt onderdeel van de Business Unit Onderwijs & Jeugd. Momenteel werken hier circa 140 adviseurs: misschien wel jouw toekomstige collega’s. Regelmatig organiseren wij Business Unit-avonden en kennissessies met actuele en inhoudelijke thema’s. En natuurlijk organiseren we ook gezellige borrels.

Daarnaast werken er bij ons collega’s die verantwoordelijk zijn voor hoogwaardig onderzoek en strategisch advies. Meer weten over de positie Senior Adviseur bij BMC? Lees hier meer.

Enthousiast geworden door deze vacature? Mooi! Bekijk onderstaande criteria. Sluiten deze aan op jouw profiel? Solliciteer dan direct! Liever solliciteren op een specifieke opdracht? Dat kan hier.

  • Je hebt affiniteit met de publieke sector.
  • Je bent op zoek naar een volgende stap in je carrière. Als dit je eerste stap is, dan bieden wij het traineeship Onderwijs & Jeugd aan. 
  • Je hebt een afgeronde studie (ortho-)pedagogiek/ontwikkelingspsychologie. Bij voorkeur (ortho-)pedagoog generalist, KJ psycholoog NIP of soortgelijk werkniveau gebaseerd op werkervaring.
  • Je hebt ervaring in de jeugdhulp en kennis van relevante hulpverleningstheorieën en methodieken, zoals de systeemtheoretische benadering of Signs of Safety.
  • Je wilt je verder ontwikkelen in de jeugdhulp en houdt de jeugdige en hun systemen centraal in je werk.
  • Je bent ondernemend, omgevingsbewust en resultaatgericht. Daarnaast beschik je over een sterk analytisch vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden. Kortom: je bent een stevige gesprekspartner. 
  • Je vindt het geen probleem om te reizen.

Solliciteer als Adviseur Jeugd ↓

Vragen over de functie Adviseur Jeugd? Neem dan contact op met Julian de Dreu via julian.de.dreu@bmc.nl of 06 104 557 93.

Word Adviseur Jeugd