Adviseur Jeugd

De leefwereld van jongeren en gezinnen staat altijd centraal bij onze adviseurs. BMC Jeugd helpt organisaties die actief zijn binnen de jeugdsector. Van preventief tot gedwongen kader en van peuters tot jongvolwassenen. Dat doen onze hulpverleners in het werkveld, maar ook onze adviseurs die niet direct met cliënten werken. 

Over de functie

Bij BMC Jeugd werken wij in de uitvoering en ondersteuning bij vraagstukken over werk- en organisatieprocessen. Als adviseur kom je in dienst bij BMC en voer je uiteenlopende opdrachten uit op gebied van beleidsontwikkeling, organisatieadvies en interim- en projectmanagement. Bij iedere opdracht denk je na over onze inzet en meerwaarde van hulp aan jeugdigen en gezinnen. Je bent gericht op pragmatische én duurzame oplossingen voor de lange(re) termijn. 

Jouw hoofdtaken in een notendop: adviseren, coachen en begeleiden. Enkele bekende opdrachtgevers van BMC Jeugd zijn: Veilig Thuis, Jeugdbescherming (GI), Raad voor de Kinderbescherming, crisisinterventieteams, en jeugd- en opvoedhulporganisaties.

Je vervult je opdrachten zelfstandig of samen met collega’s. De duur van de opdrachten varieert: soms een paar maanden, soms een jaar of zelfs langer. Dat is onder andere afhankelijk van jouw voorkeur. Wij zoeken vooral naar: 

 • Gedragswetenschappers
 • GZ-Psychologen
 • Interim-managers
 • Beleidsadviseurs
 • Projectmanagers

Bekijk ook deze video’s, waarin Erik, Fleur en Lianne meer vertellen over hun werk als Gedragswetenschapper bij BMC:

Erik Dost: "Het mooie is dat ik via BMC een maatschappelijke bijdrage kan leveren en
tegelijkertijd ook mezelf persoonlijk ontwikkel. BMC faciliteert mij daar ook in door verschillende opleidingen te verzorgen zoals transactionele analyse en het vlaggensysteem. BMC helpt mij daarmee om me te ontwikkelen als gedragswetenschapper en tegelijkertijd ook mijn SKJ-registratiepunten te behalen."

Fleur Strabbing: "Als gedragswetenschapper in de jeugdzorg zie ik soms dat
kinderen die niet meer thuis kunnen wonen niet per se beter af zijn binnen de jeugdzorg.
En dat kan niet de bedoeling kan zijn. Met mijn frisse blik kan ik mensen wakker schudden en uit protocollen halen. Zodat we samen kijken waar het echt om gaat: het kind.”
 ​​​​

Lianne Groot: "Ik merk dat doordat ik op verschillende plekken kom, en daar weer
ervaring en kennis kan delen dat dat gewaardeerd wordt door andere opdrachtgevers.
Je bent toch als externe weer een frisse blik binnen een nieuwe omgeving.
" ​​​​​

Over BMC

Je gaat werken bij het domein Onderwijs & Jeugd. Momenteel werken hier circa 140 adviseurs: misschien wel jouw toekomstige collega’s. We organiseren regelmatig Business Unit-avonden en kennissessies met actuele en inhoudelijke thema’s. En natuurlijk zijn er ook gezellige borrels.

Jouw ontwikkeling is voor ons belangrijk. Daarom hebben we een breed aanbod aan scholings- en trainingsmogelijkheden. Je kunt iedere week 4 uur aan je ontwikkeling werken, als onderdeel van je contract. Ontwikkeling gebeurt ook in de praktijk. Bij BMC krijg je inhoudelijk interessante opdrachten bij verschillende toonaangevende opdrachtgevers. Zo krijg je een kijkje in de keuken bij veel organisaties. Je kunt ook je expertisegebied verbreden, bijvoorbeeld door opdrachten uit te voeren op een gebied waar je minder ervaren in bent. 

Als BMC’er hoor je bij het grootste consultancybureau voor de publieke sector. Je kunt bij ons terugvallen op een grote achterban aan collega’s met veel ervaring in de publieke sector. Het delen van die kennis en expertise staat bij BMC voorop. Je krijgt de tijd en ruimte om te leren met en van je collega’s. We dragen met z’n allen ons steentje bij aan de publieke sector in het algemeen, en de jeugdsector in het bijzonder.

Daarnaast werken er bij ons collega’s die verantwoordelijk zijn voor hoogwaardig onderzoek en strategisch advies. Meer weten over de positie Senior Adviseur bij BMC? Lees hier meer.

Word jij onze nieuwe collega?

Enthousiast geworden door deze vacature? Mooi! Bekijk onderstaande criteria. Sluiten deze aan bij jouw capaciteiten? Solliciteer dan direct! Liever solliciteren op een specifieke opdracht? Dat kan hier.

 • Je hebt affiniteit met de publieke sector.
 • Je bent op zoek naar een volgende stap in je carrière. Is dit je eerste stap? Mogelijk past dan het traineeship Onderwijs & Jeugd bij jou. 
 • Je hebt een afgeronde studie (ortho)pedagogiek of ontwikkelingspsychologie. Bij voorkeur ben je (ortho)pedagoog generalist, K&J-psycholoog NIP of heb je een soortgelijk werkniveau gebaseerd op werkervaring.
 • Je wilt je verder ontwikkelen in de jeugdhulp en houdt de jeugdige en hun systemen centraal in je werk.
 • Je bent ondernemend, omgevingsbewust en resultaatgericht. Daarnaast beschik je over een sterk analytisch vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden. Kortom: je bent een stevige gesprekspartner. 
 • Je vindt het geen probleem om te reizen.

Solliciteer als Adviseur Jeugd ↓ 

Vragen over de functie Adviseur Jeugd? Neem dan contact op met Julian de Dreu via julian.de.dreu@bmc.nl of 06 - 104 557 93.

Word Adviseur Jeugd