Header image

Werken bij BMC

Kom jij ons versterken?

Kunstmatige intelligentie (AI)

Kunstmatige intelligentie (of artificial intelligence) heeft geen eenduidige definitie. Vaak wordt er vanuit gegaan AI de automatisering van menselijk handelen is. Het gebruik van data en algoritmes is hierbij noodzakelijk. Ook overheidsorganisaties maken steeds meer gebruik van kunstmatige intelligentie om hun maatschappelijke rol te realiseren. De keerzijde is dat organisaties door deze digitale transformatie voor nieuwe uitdagingen staan. De inzet van data vraagt namelijk om strategische keuzes. Bijvoorbeeld over de maatschappelijke opgaven waarvoor u data wilt inzetten, kaders voor samenwerking met private partijen, zeggenschap over (het hergebruik van) data en privacy- en ethische afwegingen.

BMC ondersteunt overheden bij hun strategische, organisatorische en technische vraagstukken op het gebied van data en algoritmes. Benieuwd wat BMC voor u kan betekenen? Lees dan verder of neem contact met ons op.

Neem contact op

Op deze pagina: 
De visie van BMC op kunstmatige intelligentie
Onze aanpak op het gebied van kunstmatige intelligentie
Onze dienstverlening op kunstmatige intelligentie
Praktijkcases en oplossingen
Adviseurs kunstmatige intelligentie

Het is fantastisch om vanuit ons eigen BMC Ontwikkelcentrum jonge mensen, afgestudeerd op wo- of hboniveau, te helpen hun vakkennis en persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen.

Marco Janssen adviseur en ontwikkelmanager
Lees meer
Marco Janssen