Training Omgaan met grensoverschrijdend gedrag

Voor professionals werkzaam in de zorg, jeugd en onderwijs, woningcorporaties en het sociale domein, die willen leren omgaan met gedrag dat hun grenzen overschrijdt.

 • opleidingsvorm: training

 • werkveld: Sociaal domein, Jeugd en onderwijs, Wonen en woningcorporaties

 • duur: 1 dag

Startdata en inschrijven

Voor wie?

Deze training is voor professionals die werkzaam zijn in de zorg, in het onderwijs en met jeugd, bij woningcorporaties of in het sociale domein en die te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag of agressiviteit. De training maakt gebruik van basisvaardigheden in gesprekstechniek.

Doel

Vind jij communicatie in je werk soms lastig? Voel je je machteloos of word je emotioneel als mensen jouw grenzen overschrijden met hun gedrag? Je leert om hier professioneel mee om te gaan, terwijl je je cliënt beter bedient, ook als die zich niet conform jouw verwachting gedraagt. Tijdens deze training verdiep je jouw inzicht in gedrag en communicatie en ontwikkel je een professioneler en effectiever antwoord op gedrag waar je moeite mee hebt.

Inhoud

Tijdens de training deel je jouw ervaringen met lastig gedrag, die worden gekoppeld aan persoonlijke leerdoelen. Je leert communicatieve theorie en leert die in de praktijk toe te passen. De theorie omvat enkele modellen uit de Transactionele Analyse, zoals contracteren en gesprekstechnieken. Daar komt nog een specifiek voor ‘lastig gedrag en agressie’ ontwikkeld model bij: het 3-fasenmodel. Theorie wordt steeds afgewisseld met praktische werkvormen. Door met een acteur te werken leer je switchen in communicatieve interventies. Die zijn afhankelijk van de fase van het lastige gedrag dat de ander laat zien. In het geval van agressie die op jou is gericht, leer je een ‘stop’ geven waarnaar geluisterd wordt.

Resultaat

Na het volgen van deze training heb je:

 • inzicht in welke communicatie en welk gedrag je lastig vindt om mee om te gaan;
 • handvatten om doelgericht professionele communicatie in te zetten, die helpt om lastig gedrag van een ander te voorkomen of bij te sturen;
 • geoefend met communicatietools die hierop zijn gericht, onder meer het 3-fasenmodel;
 • geleerd zelfsturing toe te passen en professioneel te blijven in een lastige situatie.

Opzet

 • Duur training: 1 dag (09.00 - 16.00 uur)
 • Zelfstudie: lezen beperkte syllabus en zelfreflectie aanzetten!
 • Aantal deelnemers: 8 tot 10
 • Locatie: Amersfoort

Vervolgtraject

Na het doorlopen van deze training is het mogelijk om een verdiepingsmodule aan te vragen. Het is ook mogelijk om een individuele sessie te boeken. 

Certificaat

Als je deze training succesvol afrondt, ontvang je een bewijs van deelname.

Trainer

Vera van den Anker: 'Ik put uit een schat aan ervaring en wat ik daarvan leerde over het gedrag training omgaan met grensoverschrijdend gedrag portret trainer vera van den ankervan mensen die met lastige situaties moeten omgaan in hun werk. Daarin ligt mijn kracht. Vanuit de theorie direct in de training praktisch aan de slag, met heel persoonlijke feedback over hoe jouw communicatie effectiever kan. Zodat je dit snel  in je werk kunt inzetten. Vaak al de volgende dag.'

Kosten

Prijs op aanvraag.

Inschrijven en startdata

Startdata en inschrijven

Meer weten?

Wil je meer weten over deze training? Neem contact op het BMC Ontwikkelcentrum: 033 - 445 90 94, academie@bmc.nl.

Meer weten over ons overige aanbod opleidingen en trainingen? Ga naar Training en opleiding.

Gerelateerde opleidingen en trainingen