Traineeships: ontwikkeling van jong talent

De traineeships van BMC bieden talenten de ontwikkeling die bij uw organisatie past met de praktijkkennis en -ervaring van onze trainers en begeleiders.

Verjonging staat bij de overheid al jaren hoog op de agenda. De veranderende overheidsrol, meer naar buiten gericht, vraagt om andere, nieuwe vaardigheden. Gelijktijdig maakt de grote uitstroom van ambtenaren ruimte voor nieuwe, frisse aanwas.

Ook externe ontwikkelingen leiden steeds vaker en sneller tot wijzigingen bij overheidsorganisaties. Dit vraagt de nodige flexibiliteit. Juist in deze voortdurend veranderende wereld zijn de vaardigheden van jonge hoogopgeleiden, gemixt met de deskundigheid van ervaren ambtenaren, van essentieel belang. Samen kunnen zij bouwen aan een toekomstbestendige en wendbare overheid.

 

Verschillende scenario's

BMC draagt graag bij aan de verjonging van de publieke sector door talenten op te leiden en te begeleiden en heeft daarvoor verschillende mogelijkheden ontwikkeld:

Scenario 1

De trainee is in dienst bij BMC en inzetbaar op opdrachten, zowel kortstondig als langdurig, tegen scherpe tarieven.

Wil jij een traineeship volgen in dienst bij BMC? Lees dan snel verder op www.bmc.nl/werkenbijbmc/traineeships.

Scenario 2

Het talent is in dienst bij uw organisatie én neemt deel aan een van de specialistische BMC-traineeships, volledig begeleid vanuit BMC.

Scenario 3

BMC ontwikkelt een traineeprogramma op maat voor uw organisatie en uw talenten.

 

Meer informatie

BMC traineeship Publieke Sector

Download de brochure over ons traineeshipprogramma. 

Download de brochure

Naast het algemene traineeshipprogramma Publieke sector, bieden we ook nog twee specifieke programma's aan gericht op Ruimte en op Politiek en Bestuur:

BMC traineeship Ruimte

Urgente en complexe vraagstukken in het ruimtelijk domein. Ze dienen zich aan in razendsnel tempo en vergen een nieuwe manier van werken. Klimaatadaptatie, energietransitie, mobiliteit en datagedreven werken. Het Traineeship Ruimte bestaat uit het doorontwikkelen van persoonlijke vaardigheden en competenties en het borgen van kennis op de vakgebieden Omgevingsrecht, locatie- en gebiedsontwikkeling en maatschappelijk vastgoed

Download de brochure Ruimte 

BMC traineeship Politiek en Bestuur

Het traineeship politiek en bestuur bestaat uit het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden, competenties en het borgen van kennis waaronder wet-en regelgeving, trends en ontwikkelingen, verschillende cycli binnen gemeenten (o.a. P&C) en adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving. Gedurende het programma ligt de focus onder andere op de overheid en haar bedrijfsvoering, Interne Controle, bedrijfsvoering Sociaal Domein en Excel voor gevorderden.

Download folder Politiek en Bestuur

 

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met het BMC ontwikkelcentrum via telefoonnummer (033) 496 52 00 of per e-mail naar ontwikkelcentrum@bmc.nl. U kunt ook gebruikmaken van onderstaand contactformulier.

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

    Gerelateerde artikelen