13 feb 2018

Kwalitatief hoogwaardige opleiding tot controller in de publieke sector

voor BMC-adviseurs dankzij unieke samenwerking met het Zijlstra Center

De postgraduate opleiding tot controller in de publieke sector vierde onlangs haar 15-jarig bestaan. De opleiding die tot de titel Certified Public Controller (CPC) leidt, biedt controllers met minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring een breed pallet aan inhoudelijke kennis en academische vaardigheden. Beide nodig om te blijven voldoen aan de vragen en eisen die worden gesteld aan een hedendaagse controller die vanuit bedrijfseconomisch perspectief bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke problemen.

BMC opereert met haar adviseurs al ruim 30 jaar in de publieke sector, onder meer op het gebied van financiën en bedrijfsvoering. Vanuit de behoefte om met haar professionals iedere dag beter te worden is BMC een samenwerking aangegaan met het Zijlstra Center op het gebied van onderwijs en kennisuitwisseling. Een unieke kans voor adviseurs bij BMC om zich met de volledige in-company postgraduate opleiding tot controller in de publieke sector door te ontwikkelen volgens de huidige behoefte in de markt.

In het najaar van 2016 maakten het Zijlstra Center en BMC met elkaar kennis middels de verkorte opleiding tot controller. Diverse bijeenkomsten voor (ervaren) adviseurs van BMC werden georganiseerd op het gebied van governance, control, de rol van de controller en methoden en technieken. In het najaar van 2017 is de samenwerking verder uitgebreid. BMC-adviseurs kunnen nu kiezen of ze de hele opleiding inclusief scriptie volgen of dat ze een keuze maken uit een selectie van de verschillende modules.

De samenwerking waarbij een volledige postgraduate opleiding in company wordt aangeboden is erg bijzonder.

- Koos van Huissteden en Tjerk Budding

Het Zijlstra Center en BMC zijn beiden erg trots op deze unieke vorm van samenwerken. Voor het Zijlstra Center is het een uitbreiding van het opleidingsaanbod en haar functie als ontmoetingsplaats voor wetenschap en praktijk. Voor BMC een mooie vorm om de ontwikkeling van adviseurs nog verder vorm te geven, met als doel om de maatschappelijke uitdagingen nog beter aan te gaan.

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Koos van Huissteden, business unit manager Financiën en Bedrijfsvoering, via telefoonnummer 06 - 27 56 79 59 of per e-mail naar koos.van.huissteden@bmc.nl, of met adviseur Eric Jonk per e-mail naar eric.jonk@bmc.nl.

NIEUWS FINANCIEN-EN-BEDRIJFSVOERING