25 okt 2021

Dr. drs. Gertrud Blauwhof MBA start als strategisch adviseur bij BMC

Met veel genoegen maken we bekend dat Gertrud Blauwhof per 1 november BMC versterkt als strategisch adviseur. Ze combineert haar aanstelling bij BMC met het lectoraat ‘Economische vraagstukken rond de energietransitie’ aan de Hanzehogeschool Groningen. Gertrud Blauwhof heeft een achtergrond in sociologie en bedrijfskunde en promoveerde op het thema innovatie en technologieontwikkeling.

Binnen BMC versterkt zij het adviesteam dat werkt aan de domeinintegrerende opgave van de energietransitie en de economische transitie. Gertrud Blauwhof zet haar ervaring en expertise vooral in op strategische vraagstukken in de driehoek uitvoeringskracht, (regionale) samenwerkingskracht en innovatiekracht – in de publieke sector én op het grensvlak van publiek en privaat. 

Combinatie wetenschap en praktijk

Over haar aanstelling bij BMC zegt Gertrud Blauwhof zelf: ‘Ik heb er heel veel zin in! BMC in combinatie met de Hanzehogeschool op het thema energietransitie is een uitdaging bij uitstek. Openbaar bestuur wordt cruciaal, evenals het grensvlak publiek en privaat.’ 

Joris Stok, directeur Fysiek Domein bij BMC, over de aanstelling van Gertrud Blauwhof: ‘We werken bij BMC graag met adviseurs die in staat zijn wetenschappelijke inzichten te vertalen naar toepasbare oplossingen die bijdragen aan de uitvoeringskracht in de publieke sector. Met haar ruime ervaring in het onderwijs en in de consultancy past Gertrud Blauwhof dan ook uitstekend bij BMC.’

Lector en auteur

Gertrud Blauwhof startte haar carrière in de academische wereld. Daarna deed ze uitgebreide ervaring op in de consultancy, om zich daarna te richten op de combinatie van toegepast onderzoek en advies. Sinds 1 oktober van dit jaar is ze lector ‘Economische vraagstukken rond de Energietransitie’ aan de Hanzehogeschool en daarvoor was zij lector ‘Innoverend Ondernemen’ aan de Haagse Hogeschool. Ze is auteur van een groot aantal boeken, waaronder ‘Samen sneller slimmer: innoveren in de bouw’ en ‘Nieuwe businessmodellen en nieuwe economie’. Op 24 november lanceert zij haar nieuwste boek over de circulaire economie.  
 

ENERGIETRANSITIE NIEUWS ENERGIETRANSITIE FYSIEK-DOMEIN ENERGIETRANSITIE

Gerelateerde artikelen