11 okt 2021

Ankie van Tatenhove aan de slag bij BMC

Per 1 november komt Ankie van Tatenhove BMC versterken. Zij gaat aan de slag als managing consultant op het gebied Jeugd en Sociaal Domein. Met Ankie Van Tatenhove haalt BMC een zeer ervaren inhoudelijk expert in huis, die bovendien bestuurservaring heeft.

Ankie Van Tatenhove zal zich inzetten op vraagstukken in het sociaal domein om zo, zoals ze zegt, haar steentje te kunnen bijdragen aan een betere en socialere samenleving. In haar functie bij BMC ziet ze daarvoor een mooie kans. ‘Door de zeer diverse opdrachten zien we samen meer dan iedere adviseur afzonderlijk en kunnen we met elkaar de wereld een beetje mooier kleuren.’

Inzetten op transformatie

Ankie Van Tatenhove verheugt zich erop om bij BMC aan de slag te gaan in het sociaal domein. ‘Ik houd van uitdagende klussen en ingewikkelde opgaven en zet daar graag mijn schouders onder.’ Zij denkt dat er in haar nieuwe functie nog mooie en grote uitdagingen liggen om de transformatie in het sociaal domein verder te brengen. ‘Ik zie mogelijkheden voor wat we hier “normaliseren” noemen, voor grensbewaking en grenzeloos samenwerken. Het mooie van BMC is, dat we op alle domeinen kunnen meedenken: WMO raakt aan WLZ, maar ook aan wonen. Jeugdhulp raakt aan onderwijs, maar ook aan cultuur en sport.

Wethouder en partijvoorzitter

Van 2014 tot september 2021 was Ankie Van Tatenhove wethouder in Lansingerland, waar zij het sociaal domein in haar portefeuille had. In deze functie maakte zij zich hard voor veerkracht in de samenleving en voor het goed organiseren van zorg en ondersteuning. Daarvoor werkte zij als adviseur, onder andere op het gebied van huisvestingsvraagstukken. Ook is zij de huidige partijvoorzitter van de ChristenUnie.

NIEUWS SOCIAAL-DOMEIN

Gerelateerde artikelen