10 feb 2021

Gitta Luiten nieuwe partner BMC Cultuur & Erfgoed

Met veel genoegen maken we bekend dat Gitta Luiten (1968) vanaf 1 april BMC komt versterken als partner Cultuur & Erfgoed. BMC werkt graag met adviseurs die hun sporen hebben verdiend in de praktijk van de publieke sector, zowel in staf- en managementposities bij de overheid als in directievoering bij instellingen. Met haar ruime ervaring op verschillende eindverantwoordelijke posities in de Nederlandse cultuursector en op ambtelijk en bestuurlijk niveau bij de overheid, past Gitta Luiten dan ook uitstekend bij BMC.

“Hoewel ik met pijn in het hart afscheid neem als wethouder, keer ik met heel veel plezier weer terug naar de cultuur. Er is geen sector die zo barst van de inspiratie, creativiteit en gedrevenheid. Om die ambitie en inhoud te combineren met de kwaliteit van BMC was te verleidelijk om te weerstaan” zegt Luiten.

In vorige functies was Gitta Luiten o.a. directeur-bestuurder bij het Mondriaanfonds, politiek adviseur van staatssecretaris Rick van der Ploeg (OCW) en consultant bij LawsonLuiten. Tot 1 april is zij als wethouder actief voor de gemeente Hardenberg. Daarnaast bekleedt Gitta Luiten verschillende nevenfuncties, waaronder voorzitter van de Raad van Toezicht van de Design Academy Eindhoven en RvT-lid bij Mediamatic in Amsterdam.

Bij BMC gaat Gitta Luiten aan de slag om de adviespraktijk van het cultuur- en erfgoedteam verder uit te bouwen. Als partner Cultuur & Erfgoed volgt zij Marco van Vulpen op, die aan BMC verbonden blijft, maar meer op de achtergrond.

Download foto Gitta Luiten

Meer informatie

Ruud Berendsen PR Manager & Woordvoerder 06 - 57 09 05 98