6 jan 2020

Duurzaamheid en energietransitie bij woningcorporaties

Corporaties hebben een essentiële rol in het realiseren van de landelijke duurzaamheidsopgave. Traditionele energievoorziening maakt plaats voor alternatieven. Afval krijgt een andere betekenis: het wordt de grondstof van een volgend product. Dat heeft een grote impact op de materialen en productiecyclus van nieuwe woningen.

Van de corporaties wordt verwacht dat ze handelen met het oog op toegevoegde waarde en niet meer primair vanuit winstoogmerk. Tegelijkertijd moet wonen betaalbaar zijn en blijven.

Ook moeten zij zoveel mogelijk gehoor geven aan de brede roep om meer betaalbare huurwoningen. Deze transitie stelt hoge technische en maatschappelijke eisen, waarbij de adviseur kan helpen met inzicht, ervaring en ‘extra handjes’.

Adviseur Robin Koning: “Duurzaamheid is nu al een uitgangspunt bij nieuwbouw, maar bij renovatie is de praktijk soms weerbarstig. Een bewoner die diep in de zorgen zit en financieel het hoofd niet boven water kan houden, heeft wel wat anders aan zijn hoofd dan zonnepanelen. De huurprijs is voor hem op dat moment belangrijker dan het milieu.”

“Bovendien: veel mensen houden niet van verandering. Ze zien bijvoorbeeld op tegen elektrisch koken. Daar moet je begrip voor hebben, en samen zoeken naar oplossingen. Ook bij technische oplossingen kun je mensen betrekken. Niet voor, maar samen met de bewoners beslissen. De resultaten laten zien, in alle openheid, ook wat de investeringen betreft.”

De kennis en ervaring van onze adviseurs vertaald met een praktische aanpak helpen uw organisatie in het realiseren van uw duurzaamheidsdoelstellingen.

Meer informatie & contact

Meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Wij komen graag bij u voor een inspirerend gesprek. Neem contact op via telefoonnummer (033) 496 52 00 of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

    ENERGIETRANSITIE NIEUWS WONINGCORPORATIES ENERGIETRANSITIE ENERGIETRANSITIE ENERGIEKE-WIJKEN

    Gerelateerde artikelen