18 mei 2021

De gemeente als wendbare organisatie: zes kerncompetenties voor wendbare teams

De wereld om ons heen – en dus ook de wereld van gemeenten – verandert snel. Wat te denken van de ontwikkelingen op het gebied van inwonersparticipatie of hoe de coronacrisis de hele wereld tijdelijk heeft stilgezet. Willen gemeenten goed met al deze veranderingen omgaan, dan moeten zij zich hier succesvol op weten aan te passen. De grote vraag daarbij is: hoe maakt u uw team(s) wendbaar en klaar voor de toekomst?

Op basis van literatuuronderzoek, onze ervaring als adviesbureau in de publieke en gesprekken met collega’s bij gemeenten, hebben we een model ontwikkeld om teams werkzaam binnen gemeenten wendbaarder te maken. Centraal daarin staan zes kerncompetenties. In de whitepaper ‘De gemeenteambtenaar in de verf. Teams klaar smeden voor de toekomst: het belang van wendbare teams en de competenties van medewerkers.’ gaan we in op het belang van wendbare teams en introduceren we het model.

Download whitepaper

 

BMC helpt uw organisatie met wendbaar werken

BMC is specialist op het gebied van HRM, teamontwikkeling en wendbaar werken. Wij ondersteunen organisaties dan ook graag bij hun ontwikkeling op het gebied van wendbaarheid. Wilt u een verkennend gesprek over wendbaar werken in uw organisatie? Of bent u benieuwd naar hoe wij andere organisaties al hebben geholpen om met het thema wendbaar werken aan de slag te gaan? Neem dan gerust contact op met een van onze adviseurs.

Contact

Lisa Kuiper Bestuur & Organisatie adviseur 06 - 82 53 27 02
Caelly Kluver Bestuur & Organisatie adviseur 06 - 30 16 61 17
Anne Willemsen Bestuur & Organisatie adviseur 06 - 46 68 05 32

Download Whitepaper

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

    PUBLICATIE HRM BESTUUR-EN-ORGANISATIE BESTUUR-EN-BEDRIJFSVOERING ORGANISATIEONTWIKKELING

    Gerelateerde artikelen