18 dec 2018

BMC ondersteunt unieke samenwerking om bereikbaarheid in Brainport Eindhoven te verbeteren

Overheid en bedrijfsleven stellen 50 miljoen beschikbaar voor een samenhangend pakket maatregelen om de bereikbaarheid in Brainport Eindhoven te verbeteren. Dat staat in de getekende intentieovereenkomst. De ondertekening is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de provincie, de gemeenten, rijksoverheid en ASML. De samenwerking werd ondersteund door adviseurs van BMC.

Samenhangende maatregelen

Overheden en het bedrijfsleven slaan de handen ineen en investeren gezamenlijk in samenhangende maatregelen om een aantal urgente knelpunten nu aan te pakken. Hierbij wordt ingezet op een combinatie van nieuwe vormen van gedeeld vervoer en een significante opwaardering van fietsvoorzieningen, naast verbeteringen in auto-infrastructuur en openbaar vervoer. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat niet alleen de infrastructuur aangepast wordt,  maar dat het bedrijfsleven en overheidsinstellingen ook hun medewerkers actief gaan stimuleren om gebruik te maken van duurzamere vervoersmogelijkheden.

Procesmanagement namens de decentrale overheden

BMC had de rol van 'strategisch procesmanager' namens de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Veldhoven en Eindhoven. De strategisch procesmanager faciliteerde zowel de publiek-publieke samenwerking tussen overheidspartijen als de publiek-private samenwerking tussen de overheidspartijen en het bedrijfsleven. Een team van adviseurs van BMC was aanvullend verantwoordelijk voor de totstandkoming van het pakket van maatregelen

Gedeputeerde Christophe van der Maat (portefeuille Mobiliteit en Samenwerking): “Mede door de  onafhankelijke rol van de adviseurs van BMC is het gelukt om in hele korte tijd een concreet maatregelenpakket te maken waar alle partijen, zowel privaat als publiek, achter kunnen staan en hun handtekening onder zetten.”

Het team van BMC

Voor deze opgave stelde BMC een compact  team samen. Anton Bos trad op als strategisch procesmanager. Hielke Regnerus gaf sturing aan de uitwerking van het maatregelenpakket. Beide adviseurs werden ondersteund door Anne van Wijk (fase 1) en Sjoerd Oomen (fase 2).

Bekijk hier ook een sfeerimpressie van de informatiebijeenkomst over de bereikbaarheid van Veldhoven op 23 januari.

(Video: De Rode Muis - Studio voor Visuele Communicatie)

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met senior adviseur Anton Bos via telefoonnummer 06 - 57 31 36 67 of per e-mail naar anton.bos@bmc.nl.

NIEUWS RUIMTELIJKE-ONTWIKKELING REGIONALE-SAMENWERKING

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement