27 jul 2018

Professionalisering van de bedrijfsvoering en interne dienstverlening

Sturing op de bedrijfsmiddelen en op rendement stelt specifieke eisen aan de afdelingen met de PIOFACH taken. Bij een woningcorporatie in het noorden van het land begeleidde BMC de professionaliseringsslag.

Via de principes van integraal management kreeg de leiding expliciet de verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering. Het werk van de professionals van de bedrijfsvoering veranderde naar meer voorwaardenscheppend, adviserend en toetsend en minder ondersteunend en administratief.

De medewerkers van de ondersteunende afdeling werden direct betrokken bij het primaire proces, bijvoorbeeld door hen (interne) klantgesprekken te laten voeren. De onderlinge verwachtingen tussen de functies werden expliciet gemaakt, wat leidde tot nieuwe werkafspraken. Nu is de besturing van de corporatie goed gestructureerd en breed gedragen.

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Marco Kerstens, partner bij BMC, via telefoonnummer 06-55385443 of per e-mail naar marco.kerstens@bmc.nl. U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

PRAKTIJKCASE WONINGCORPORATIES WONEN-EN-WONINGCORPORATIES

Contact

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement