Accountant/adviseur in de publieke sector

Wij zijn op zoek naar accountants die werkzaam zijn in de publieke sector en die de overstap willen maken naar interim-adviseur bij BMC. Ben je momenteel actief in de rol van assistent-accountant tot het niveau van startend manager? Dan ontmoeten wij je graag!

Je houdt van financiële vraagstukken op een hoog niveau? En je wilt werken in de publieke sector voor uitdagende opdrachtgevers in een stimulerende werkomgeving. Ben je bezig met een opleiding op het gebied van accountancy (of heb je deze net afgerond), beschik je over een aantal jaren werkervaring op het gebied van accountancy en heb je specifieke ervaring in de publieke sector, bijvoorbeeld met de controle van subsidieverantwoordingen of rechtmatigheidscontroles? Dan willen wij graag met jou in gesprek! Het is ook mogelijk om een keer vrijblijvend te praten met een adviseur van BMC die de overstap vanuit de accountancy naar BMC heeft gemaakt.

Solliciteer als accountant/adviseur in de publieke sector ↓

Werken als accountant/adviseur in de publieke sector bij BMC

Als adviseur bij BMC ben je in vaste loondienst. Je hebt de zekerheid van een vaste baan en de afwisseling en de dynamiek van interim-werk. Je vervult je opdrachten zelfstandig bij onze opdrachtgevers in de publieke sector. Onze opdrachtgevers zijn provincies, gemeenten, gemeenschappelijke regelingen, waterschappen, zorginstellingen en de rijksoverheid.

In jouw functie draag je bij aan het verbeteren van de maatschappij en het oplossen van vraagstukken in de publieke sector. 

Wij bieden een afwisselende baan met veel dynamiek en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. 
Iedere dag een beetje beter willen worden. Dat is het motto van BMC! Wij bieden adviseurs de mogelijkheid om zichzelf te blijven ontwikkelen. Door afwisselende en uitdagende interim-opdrachten en door een omgeving die ruimte en kansen geeft voor een uitdagende carrière. 

Wij hebben verschillende expertisegroepen, waarin collega’s kennis en ervaringen met elkaar delen over thema’s binnen het vakgebied. Zo leren we van elkaar en groeien samen met vakgenoten door kennis te delen. 

Je kunt diverse trainingen en opleidingen volgen via BMC. Trainingen en opleidingen die een positieve bijdrage leveren aan jouw ontwikkeling, je werkplezier en je inzetbaarheid op opdrachten.  Door onze alliantie met verschillende hogescholen en universiteiten bieden wij mogelijkheden tot het volgen van aantrekkelijke opleidingen. Zo kun je bijvoorbeeld je lopende of een nieuwe opleiding zoals de CPC bij BMC volgen. Wij willen graag samen met jou kijken naar jouw mogelijkheden! 
BMC heeft na meer dan 30 jaar een enorm netwerk opgebouwd door heel Nederland. Je kunt dus altijd dicht bij jou in de buurt werken. Dat scheelt reistijd en geeft jou de mogelijkheid om werk en privé beter in balans te houden. Daarnaast biedt BMC jou de ruimte om thuis te werken. Zo is er een maandelijks thuiswerkbudget beschikbaar en is er daarnaast ook een regeling voor de aanschaf van thuiswerkplekmiddelen ter waarde van € 750,- per 5 jaar. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. Je hebt standaard 36 vakantiedagen én de mogelijkheid om extra verlofdagen op te nemen. Dat kan via het individueel keuze budget (IKB). Het IKB is ook beschikbaar voor aankopen zoals een sportabonnement of een fiets en voor sparen voor een sabbatical.

Lees meer over onze betrokkenheid bij de publieke sector op de pagina 'Over BMC'. 

Functie-eisen

 • Bezig met een opleiding op het gebied van accountancy (of recent afgerond).
 • Werkervaring (vanaf 1 jaar) in de accountancy.
 • Werkzaam bij een accountantsorganisatie vanaf de rol van assistent-accountant tot startend manager.
 • Ervaring met het uitvoeren (en/of begeleiden en aansturen) van controles bij organisaties in de publieke sector.

Competenties

 • Ondernemend
 • Omgevingsbewust
 • Communicatief
 • Analytisch
 • Resultaatgericht
 • Professioneel
 • Leergierig

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

 • Een marktconform salaris.
 • Doorgroeimogelijkheden: ons ontwikkelcentrum heeft een gevarieerd en wisselend aanbod van trainingen. 
 • Inspirerende connectdagen, zomerfeest en kerstbijeenkomst met BMC-collega’s. 
 • Een warm (BMC-) netwerk.
 • Modern pakket arbeidsvoorwaarden, inclusief IKB met 8% vakantiegeld, 36 vakantiedagen, thuiswerkpakket, laptop en CYOP-regeling (choose your own phone).
 • Mogelijkheid tot het verkrijgen van een bonus.
 • Lease auto (elektrisch) of een vervoersbudget (naar eigen keuze).

Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Carrièreperspectief

Bij BMC staan we niet stil. Wij bieden adviseurs de mogelijkheid om zichzelf te blijven ontwikkelen. Door afwisselende en uitdagende interim-opdrachten en door een omgeving die ruimte en kansen biedt voor een uitdagende carrière. Je kunt groeien als expert in een vakgebied of juist een breed scala van opdrachten doen.

Collega’s met dezelfde expertise vormen vaak een expertisegroep, waarin ze kennis en ervaringen delen met elkaar over thema’s binnen het vakgebied. Zo kun je van elkaar leren en samen met vakgenoten doorgroeien binnen jouw kennisveld.

Je kunt diverse trainingen en opleidingen volgen via BMC. Trainingen en opleidingen die een positieve bijdrage leveren aan jouw ontwikkeling, je werkplezier en je inzetbaarheid op opdrachten. Door onze alliantie met verschillende hogescholen en universiteiten bieden wij mogelijkheden tot het volgen van aantrekkelijke opleidingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je lopende of een nieuwe opleiding zoals de CPC bij BMC te behalen. Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden.

Prettige bedrijfscultuur

Werken bij BMC is werken voor een advies- en consultancybureau met een prettige bedrijfscultuur. BMC hecht veel waarde aan de ontwikkeling van haar medewerkers. Contact leggen tussen collega's en die relaties onderhouden is belangrijk voor ons. Bij BMC ben je niet alleen aan het werk bij een opdrachtgever. Wij komen ook regelmatig samen om kennis met elkaar te delen en om bij te praten. Dit doen we niet alleen in de avond na een lange werkdag, maar ook overdag tijdens de lunch of een diner. Naast een professionele kenniscultuur borgen is het voor BMC belangrijk om een collegiale sfeer op te bouwen en te onderhouden.

Vrijblijvend kennismaken?

Voordat je solliciteert kun je ook eerst komen kennismaken. Een baan heeft veel impact op je leven en de beslissing om je te verbinden aan een werkgever maak je vaak voor een langere tijd. Het is dan belangrijk dat je je op je plek voelt. Wij helpen je graag om je goed te oriënteren op de arbeidsmarkt en om ons beter te leren kennen. Daarom kun je ons altijd bellen om een keer vrijblijvend te praten. 

Contact

Vragen over de functie accountant/adviseur in de publieke sector of een keer vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan contact op met Erika Alting via erika.alting@bmc.nl of 06 - 579 332 48.

Solliciteer als accountant/adviseur in de publieke sector ↓

Solliciteer je liever op een specifieke opdracht of ben je geïnteresseerd in andere financiële vacatures? Bekijk dan onze lijst met vacatures in het werkveld Financiën & Bedrijfsvoering.

Word adviseur in het werkveld Financiën & Bedrijfsvoering bij BMC

Foto

Stel uw vraag aan Erika Alting

senior recruitment consultant