Accountant/adviseur in de publieke sector

Wij zijn op zoek naar (assistent-)accountants die werkzaam zijn in de commerciële of publieke sector en die de overstap willen maken naar de functie van interim-adviseur bij BMC. Ben je momenteel actief in de rol van assistent-accountant tot het niveau van startend manager? Houd je van financiële vraagstukken op een hoog niveau en wil je werken in de publieke sector voor uitdagende opdrachtgevers in een stimulerende werkomgeving?  Dan willen we graag met je in gesprek! Het is ook mogelijk om een keer vrijblijvend te praten met een adviseur van BMC die de overstap vanuit de accountancy naar BMC heeft gemaakt.

Stella Ravesteijn
BMC probeert ervoor te zorgen dat je opdrachten krijgt in je eigen omgeving en dat zorgt ervoor dat je veel zaken waaraan je werkt herkent. Het is mooi om een kijkje achter de schermen te krijgen in je eigen omgeving.
Stella Ravesteijn adviseur Financiën en Bedrijfsvoering lees het interview met Stella

Werken als accountant/adviseur in de publieke sector bij BMC

Als adviseur bij BMC ben je in vaste loondienst. Je hebt de zekerheid van een vaste baan en de afwisseling en dynamiek van interim-werk. Je vervult je opdrachten zelfstandig bij onze opdrachtgevers in de publieke sector. Dat zijn provincies, gemeenten, gemeenschappelijke regelingen, waterschappen, zorginstellingen en de rijksoverheid. Je draagt in je functie dus bij aan het verbeteren van de maatschappij en het oplossen van vraagstukken in de publieke sector. Zo kun je je dagelijks inzetten voor het belang van de inwoner, de cliënt en de leerling!

Wij bieden een afwisselende baan met veel dynamiek en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. ‘Iedere dag een beetje beter willen worden’ is namelijk het motto van BMC. Je kunt jezelf verder ontwikkelen door afwisselende en uitdagende interim-opdrachten en door een omgeving die ruimte en kansen geeft voor een uitdagende carrière. Zo kun je diverse trainingen en opleidingen volgen via BMC, die een positieve bijdrage leveren aan je ontwikkeling, je werkplezier en je inzetbaarheid op opdrachten. Door onze alliantie met verschillende hogescholen en universiteiten kun je aantrekkelijke opleidingen volgen. Zo kun je bijvoorbeeld je lopende of een nieuwe opleiding zoals de CPC volgen bij BMC. We willen graag samen met jou kijken naar je mogelijkheden! 

BMC heeft na meer dan 30 jaar een enorm netwerk opgebouwd door heel Nederland. Je kunt dus door heel Nederland aan de slag. Daarnaast biedt BMC jou de ruimte om thuis te werken. Zo is er een maandelijks thuiswerkbudget beschikbaar en daarnaast is er een regeling voor de aanschaf van thuiswerkplekmiddelen ter waarde van € 750,- per vijf jaar. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk. Je hebt standaard 36 vakantiedagen én de mogelijkheid om extra verlofdagen op te nemen. Dat kan via het individueel keuzebudget (IKB). Het IKB is ook beschikbaar voor aankopen als een sportabonnement of een fiets, en voor sparen voor een sabbatical.

Lees meer over onze betrokkenheid bij de publieke sector op de pagina 'Over BMC'.

Ali
Het allerleukste aan werken bij BMC is de verscheidenheid aan opdrachten en opdrachtgevers. Ik kom bij de hele publieke sector over de vloer.
Ali adviseur Financiën en Bedrijfsvoering lees het interview met Ali

Functie-eisen

We vragen van je dat je:

 • bezig bent met een opleiding op het gebied van accountancy (of die recent hebt afgerond);
 • minimaal één jaar werkervaring in de accountancy hebt;
 • werkzaam bent bij een accountantsorganisatie in de rol van assistent-accountant tot startend manager;
 • ervaring hebt met het uitvoeren (en/of begeleiden en aansturen) van controles bij organisaties in de publieke sector.

Competenties

Jij bent:

 • ondernemend
 • omgevingsbewust
 • communicatief vaardig
 • analytisch
 • resultaatgericht
 • professioneel
 • leergierig

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je:

 • een marktconform salaris;
 • de mogelijkheid om parttime of fulltime te werken;
 • de mogelijkheid om zelf je carrièrepad te ontwerpen met begeleiding en ondersteuning vanuit BMC;
 • doorgroeimogelijkheden: ons ontwikkelcentrum heeft een gevarieerd en wisselend aanbod van trainingen; 
 • inspirerende connectdagen, een zomerfeest en een kerstbijeenkomst met BMC-collega’s;
 • een warm (BMC-)netwerk;
 • een modern pakket arbeidsvoorwaarden, inclusief IKB met 8% vakantiegeld, 36 vakantiedagen, een thuiswerkpakket, laptop en CYOP-regeling (choose your own phone);
 • de mogelijkheid om een bonus te krijgen;
 • een leaseauto (elektrisch) of vervoersbudget (naar eigen keuze);
 • de mogelijkheid om je punten voor je werkzaamheden als accountant te behalen en/of te behouden.  

Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Prettige bedrijfscultuur

Werken bij BMC is werken voor een advies- en consultancybureau met een prettige, open bedrijfscultuur. Dat betekent dat je iedereen kan en mag bellen. Contact leggen als collega's onder elkaar en die relaties onderhouden is ook belangrijk voor ons. Bij BMC ben je dus niet alleen aan het werk bij een opdrachtgever. We komen regelmatig samen om kennis met elkaar te delen en om bij te praten. Dit doen we niet alleen in de avond na een lange werkdag, maar ook overdag, tijdens de lunch of een diner.

Meine Jongedijk
BMC biedt mij alle mogelijkheden om me verder te ontwikkelen. Zo heb ik inmiddels de opleiding Certified Public Controller aan de VU in Amsterdam afgerond. Hierdoor ben ik als adviseur in de optimale positie om echt van toegevoegde waarde te zijn voor mijn opdrachtgevers.
Meine Jongedijk adviseur Financiën en Bedrijfsvoering lees het interview met Meine

Vrijblijvend kennismaken?

Voordat je solliciteert kun je ook eerst komen kennismaken. Een baan heeft veel impact op je leven en de beslissing om je te verbinden aan een werkgever maak je vaak voor een langere tijd. Het is dan belangrijk dat je je op je plek voelt. Wij helpen je graag om je goed te oriënteren op de arbeidsmarkt en om ons beter te leren kennen. Daarom kun je ons altijd bellen om een keer vrijblijvend te praten. 

Contact

Heb je vragen over de functie accountant/adviseur in de publieke sector of wil je een keer vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden te bespreken? 
Neem dan contact op met een van onze recruiters: Darah van der Plas (0613733078) of  Erika Alting (06579 332 48).

Solliciteer je liever op een specifieke opdracht of ben je geïnteresseerd in andere financiële vacatures? Bekijk dan onze lijst met vacatures in het werkveld Financiën & Bedrijfsvoering.

Word adviseur in het werkveld Financiën & Bedrijfsvoering bij BMC

Foto

Stel uw vraag aan Erika Alting

senior recruitment consultant