Welkom bij de podcastserie 'In de Kaarten Kijken'

In deze podcastserie gaan we in gesprek met inwoners, wethouders, bestuurders en ondernemers. We zoeken naar antwoorden op vragen over hoe onze dorpen en steden veranderen en welke uitdagingen en kansen er zijn bij de inrichting van ons land op het gebied van wonen, werken en leefbaarheid. In elke aflevering geven we verdiepende inzichten, praktijkvoorbeelden en duurzame oplossingen die het verschil maken.

 

Aflevering 1: Wijkeconomie in Amersfoort

Amersfoort bouwt tot 2030 zo’n duizend woningen per jaar. Dit in goede banen leiden, draait om
meer dan alleen bouwen. Denk aan groei van werkgelegenheid, goed onderwijs, het ontwikkelen van voorzieningen en gezondheidszorg. De wijkeconomie speelt hierbij een belangrijke rol. Maar wat is dat dan? En hoe ziet dit er in de praktijk dan uit? In de BMC-podcast ‘In de kaarten kijken’ vertellen wijkmanager Ellen ten Voorde, wethouder Willem-Jan Stegeman, Jana van Lamoen van projecthuis Madiba en programmamanager Marco van Hoek over hun bijdrage aan de Amersfoortse wijkeconomie.

Beluister hier de aflevering

 

Aflevering 2: Integrale wijkaanpak in Lelystad Oost

In een van de pionierswijken van Lelystad zetten gemeente, woningbouwcorporatie en inwoners zich in voor woningverbetering, openbare ruimte en sociale cohesie. Corporatiewoningen en koopwoningen staan door elkaar in Lelystad Oost. Dat maakt de aanpak van woningverbetering lastig. Daarom is in het programma Lelystad Oost ook aandacht voor verbetering van de openbare ruimte én voor versterking van de sociale cohesie in de wijk. Luister in deze aflevering naar de verhalen van bewoners en professionals die zich inzetten voor deze transformatie. Ontdek hoe gezamenlijke inspanningen leiden tot een bloeiende gemeenschap, opgeknapte huizen, en een mooie, duurzame wijk waar iedereen trots op kan zijn.

Beluister hier de aflevering

Aanmelden

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement