16 dec 2016

Randstad is voornemens om BMC over te nemen

Randstad is voornemens om in Nederland BMC over te nemen en daarmee een sterke #1 positie voor professionals in de publieke sector te creëren.

Hoofdpunten

  • Randstad is voornemens om in Nederland BMC over te nemen voor een ondernemingswaarde van € 65 miljoen

  • In de afgelopen 12 maanden tot september 2016 heeft BMC een omzet gerealiseerd van circa € 102 miljoen en voegt daarmee circa een derde toe aan de omzet van Yacht Group Nederland BV

  • Randstad wordt hierdoor de #1 speler voor professionals in de Nederlandse publieke sector

  • De voorgenomen overname past in Randstads wereldwijde strategische ambitie om te groeien in professional services en zal binnen drie jaar bijdragen aan de economisch toegevoegde waarde

Als onderdeel van Randstads wereldwijde strategie om te groeien in het professionals domein (bachelor en master kandidaten), maakt Randstad Holding nv bekend dat haar werkmaatschappij Yacht Group Nederland BV voornemens is BMC over te nemen en daarmee in Nederland een nummer 1-positie in de publieke sector te verwerven. Hiermee wordt beoogd dat BMC het Center of Excellence voor de publieke sector wordt binnen het gezamenlijke Nederlandse professionalsbedrijf. De voorgenomen overname is onder voorbehoud van raadpleging van de respectievelijke ondernemingsraden en van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

BMC legt zich toe op detachering in en organisatieadvies voor de publieke sector. Lokale overheden (gemeenten) vormen de grootste klantengroep. BMC’s professionals diensten (80% van de omzet) richten zich met name op plaatsingen, detachering en freelance-diensten voor hoofdzakelijk hoger opgeleide professionals in de publieke sector. Daarnaast richt BMC zich met consultancydiensten ook op onderzoeksprojecten voor de publieke sector en is zij actief op het gebied van executive search, recruitment en HR consultancy.

Ton Hopmans, Managing Director Yacht: “We zijn verheugd om BMC te verwelkomen binnen ons professionals bedrijf. BMC is een bekende speler met een goede staat van dienst in de publieke sector. Door onze krachten op het gebied van detachering en consultancy te bundelen, zijn we in staat om onze beider klanten beter te bedienen en tegelijkertijd onze professionals mooie kansen te bieden. De toevoeging van BMC’s consultancy diensten versterkt ons vermogen om te adviseren op directieniveau.”

BMC heeft meer dan 900 FTE’s en werkt vanuit drie vestigingen: Amersfoort, Den Haag en Veldhoven. In de afgelopen 12 maanden tot september 2016 is een omzet gerealiseerd van circa € 102 miljoen.

Over Randstad Holding

Randstad Holding nv is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van flexibel werk en human resources diensten. Onze diensten strekken zich uit van reguliere tijdelijke uitzending en werving & selectie tot Inhouse Services, Professionals, Search & Selection, outplacement en HR Solutions. De Randstad Groep is een van de leidende HR-dienstenleveranciers in de wereld, met top 3-posities in Argentinië, België & Luxemburg, Canada, Chili, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, India, Mexico, Nederland, Polen, Portugal, Spanje, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en daarnaast belangrijke posities in Australië en Japan. Randstad had in 2015 circa 29.750 eigen medewerkers en 4.473 vestiging en inhouselocaties verspreid over 39 landen. In 2015 heeft Randstad een omzet behaald van € 19,2 miljard. Randstad is in 1960 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Diemen, Nederland. Het aandeel Randstad Holding nv (Reuters: RAND.AS, Bloomberg: RAND NA) is genoteerd op de Euronext Amsterdam, waar ook opties op de aandelen Randstad Holding worden verhandeld. Voor meer informatie over Randstad Holding: www.randstad.com.

Over Yacht

Yacht is dé verbindende kracht tussen professionals en organisaties die het verschil willen maken. Dit doen wij vanuit onze overtuiging dat werk dat ertoe doet mensen gelukkig maakt. Wij bieden professionals uitdagend werk, in vaste functies of interim-opdrachten, waarmee zij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbeteren. Yacht is, vanuit acht kantoren door heel Nederland, actief in acht vakgebieden: IT, Finance, Engineering, Legal, HRM, Marketing & Communications, Supply Chain Management & Procurement en Sociaal Domein. Voor meer informatie over Yacht: www.yacht.nl.