9 jul 2017

Meer bestuurskracht nodig tegen criminaliteit in buitengebied

In opdracht van de Vereniging Brabantse Gemeenten en de provincie Noord-Brabant heeft BMC onderzoek gedaan naar de bestuurskracht van gemeenten bij de bestuurlijke aanpak van ondermijning in het buitengebied. In samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is specifiek gekeken naar de rol van gemeenten en de provincie bij het bestrijden van criminaliteit in het buitengebied.

BMC concludeert dat er meer bestuurskracht van overheden nodig is tegen ondermijnende criminaliteit in het buitengebied. De grootste problemen zijn drugsafvaldumpingen en criminaliteit in verloederde recreatieparken en leegstaande gebouwen. De Vereniging van Brabantse Gemeenten en de provincie Noord-Brabant herkennen de verbeterpunten uit het onderzoek en formuleren nu een actieplan om deze in te voeren.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Download het onderzoeksrapport

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Marco Kerstens, partner bij BMC, via telefoonnummer 06-55385443 of per e-mail naar marco.kerstens@bmc.nl.