Webinar - De digitale transformatie

Door: Rob van 't Zand en Giovanni Wouters

Gemeenten maken door de coronacrisis noodgedwongen een versnelling door op de al eerder in gang gezette digitale transformatie. Online werken en samenleven is nu gebruikelijk in alle gemeenten. Digitale processen en het efficiënt kunnen uitwisselen van gegevens blijken cruciaal in de uitvoering van het dagelijks werk. De crisis is daarom ook een uitgelezen kans om versneld de ambitie naar een datagedreven gemeente te realiseren. Tijdens het webinar ‘De digitale transformatie’ zult u volop inspiratie opdoen voor een effectieve én doelmatige versnelling van de digitale transformatie in uw organisatie.
 Tijdens deze kennissessie gaan we graag met u in gesprek over een samenhangende aanpak voor de digitale transformatie. Een aanpak waarin de datawereld van de gemeente (smart government) verbonden wordt met die van de leefwereld van inwoners, bedrijven, zorg- en kennisinstellingen en andere partners (smart society). 

Dit doen we aan de hand van drie vraagstukken voor gemeenten:

  • Hoe kunnen we publieke waarden borgen bij de verregaande inzet van datatechnologie in de publieke ruimte?

  • Hoe kunnen we concreet beleid ontwikkelen om digitale innovatie mogelijk te maken en te stimuleren, samen met meerdere partners in ketens en netwerken?

  • En, last but not least, hoe pakken we de digitale innovatie van de eigen gemeentelijke organisatie aan?

Na een korte inleiding van elk vraagstuk, zullen bestuurders, managers en dataspecialisten uit de publieke sector met elkaar in gesprek gaan. Als deelnemer aan het webinar kunt u uw reacties en vragen online inbrengen voor de paneldiscussie. 

Terug naar overzicht

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op Rob van 't Zand via onderstaande gegevens.

Rob van 't Zand Bestuur & Organisatie, Informatie & Gegevensmanagement partner data en digitalisering 06 - 10 58 84 23 Bekijk profiel