BMC ontwikkelt talent voor Jeugdhulp!

Met de inzet van tijdelijk personeel en het wegwerken van wachtlijsten tegen een hoge kwaliteit én een scherp tarief, draagt BMC graag bij aan de kwaliteit van de Jeugdhulp.

Om dit mogelijk te maken, heeft BMC een constructie ontwikkeld waarin talentvolle junioren begeleid worden door ervaren BMC-adviseurs. Daarmee is direct voldaan aan de SKJ registratie, is de kwaliteit gewaarborgd en is het tarief aantrekkelijk. Ook iets voor uw organisatie?

Janneke Kuiken, accountmanager BMC, vertelt u hier graag meer over in het volgende filmpje:

BMC ontwikkelt experts met programma’s op maat

Expertprogramma Jeugd

Om talentvolle junioren optimaal te ondersteunen in hun ontwikkeling als Jeugdhulp Professional heeft BMC, naast de junior-senior constructie, een speciaal Expertprogramma Jeugd. Door middel van kennisdeling, reflectie en vaardigheidstrainingen ontwikkelt (junior) Jeugdhulp Professional zich tot een breed inzetbare professional binnen de jeugdzorg.

Het programma biedt actuele en inhoudelijke thema’s, zoals de transformatie, nieuwe richtlijnen, de Meldcode en integraal werken. Daarnaast komen intervisie, trainingen op het gebied van agressie en gesprekstechnieken aan bod.

Expertprogramma Jeugdbescherming

De complexiteit van het Jeugdbeschermingswerk vraagt om een specifiek programma. Naast begeleiding ‘on the job’ staan de juridische context, de positionering in de keten en de Jeugdbeschermingsproducten centraal. Ook is er veel aandacht voor rapportagetechniek en methodisch werken, zoals de Delta-methode, Signs of Safety en SAVE. Het programma bestaat uit thematische bijeenkomsten die de complexiteit van het Jeugdbeschermingswerk benaderen; complexe scheidingen, kindermishandeling en radicalisering zijn daarvan een onderdeel.

Lieke van de Loo, young professional BMC, over het expertprogramma

“Het leerprogramma biedt mij als young professional de mogelijkheid om met weinig ervaring toch met veel vertrouwen het gesprek met de cliënt aan te gaan, doordat ik tijdens het werk ondersteund wordt door een senior Jeugdbescherming en een leermanager. Het expertprogramma ondersteunt mij door kennisdeling en vaardigheidstrainingen om mijzelf te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional binnen de jeugdzorg. Thema’s die bijgedragen hebben aan mijn succes zijn de starttraining jeugdbeschermer, de Delta-methodiek, conflictscheiding, kindgesprekken en de Transactionele Analyse. Door het expertprogramma heb ik in korte tijd heel veel ervaring opgedaan en ben ik gegroeid tot een professional die taken zelfstandig kan uitvoeren.”

Bureau Jeugdzorg Limburg, over de inzet van BMC-young professionals

“Bureau Jeugdzorg Limburg heeft meerdere malen gebruik gemaakt van de dienstverlening van BMC. Ook op dit moment is dit het geval. Wij ervaren BMC als een betrouwbare, meedenkende organisatie waardoor inzet altijd passend is en bijdraagt aan de oplossing die wij zoeken. Ook is BMC flexibel om gedurende het traject bij te sturen indien dit nodig is. Kortom als cijfer geven wij een 8.”

Contact

Wat zijn uw gegevens?
Waar zal het gesprek over gaan?