12 feb 2020

Lente- en zomerscholen kunnen onnodig zittenblijven voorkomen

Zittenblijven of overgaan is dé vraag voor veel leerlingen aan het eind van het schooljaar. In opdracht van de VO-raad en CNV Onderwijs heeft BMC intensieve bijscholing verzorgd sinds 2013. BMC zal ook in 2020 de organisatie van de succesvolle lente- en zomerscholen voortzetten en – samen met de nieuwe innovatiepartner Mr. Chadd – verbeteren. 

Op diverse plaatsen in Nederland worden geselecteerde leerlingen tijdens de mei- of zomervakantie extra begeleid door externe coaches om achterstanden in te lopen en studievaardigheden te verbeteren. Na afloop wordt getoetst of de leerling de opgelopen achterstand voldoende heeft weggewerkt om over te gaan naar het volgende leerjaar. Lente- en zomerscholen kunnen georganiseerd worden voor zelfstandige scholen en in regionale samenwerkingen.

Download de brochure

 

BMC zorgt voor de organisatie

De uitvoering van de lente- en zomerscholen is in handen van BMC adviseurs. Zij organiseren de planning en de intakegesprekken met de leerlingen en hun ouders om het doel, de lesstof en benodigde materialen te bepalen. Ook onderhouden zij de contacten met ouders of mentoren over de vorderingen van de leerling. Er is altijd een projectleider van BMC aanwezig. De eventuele afsluitende toets - voor het beoordelen of de leerling voldoende voortgang heeft geboekt - moet door de school worden aangeleverd.

Didactische ondersteuning door Mr. Chadd

De kwaliteit van de lente- en zomerscholen wordt verhoogd door de samenwerking met Mr. Chadd. De leerlingen kunnen chatten met de vakcoaches van dit online leerplatform. Binnen 10 seconden krijgen zij contact met een expert over lastige vraagstukken. In de chat krijgen ze direct heldere uitleg. De inhoud en kwaliteit van de gesprekken worden actief gemonitord door onderwijskundigen van Mr. Chadd en BMC.

Subsidieaanvraag voor 6 maart 2020 indienen

De tarieven voor de bijscholingen variëren tussen € 66,50 en 86,50 per leerling per dag, afhankelijk van het aantal deelnemers en trainingsdagen. Wilt u hulp bij het aanvragen van subsidie voor de lente- of zomerschool? Wacht dan niet te lang, want de de deadline voor het aanvragen van subsidie is vastgesteld op 6 maart 2020.

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak over de lente- en zomerscholen kunt u bellen met senior accountmanager Chantal Dekker via 06 - 11 39 86 60 of mailen naar chantal.dekker@bmc.nl.

Wilt u meer informatie over Mr Chadd? Bekijk dan de presentatie.

OPLOSSING VOORTGEZET-ONDERWIJS JEUGD-EN-ONDERWIJS

Gerelateerde artikelen