Adviseur Onderwijs

De leefwereld van leerlingen staat centraal bij onze adviseurs Onderwijs. Bij iedere opdracht denken we na over onze inzet en meerwaarde bij leerlingen, scholen en/of andere organisaties. Dat doen onze professionals in het werkveld, maar ook bij overkoepelende organisaties.

Onze adviseur aan het woord:

‘In mijn rol als Consulent Passend Onderwijs bij een samenwerkingsverband, werkte ik mee aan (de verbetering van) de samenwerking tussen gemeente en schoolbesturen in de regio. De intensievere samenwerking zorgt voor meer transparantie en resultaatgerichtheid. Hiermee is hulp voor individuele leerlingen nóg passender geworden.'

Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder!

Afhankelijk van jouw expertise vervul je opdrachten in het primaire onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs of hoger onderwijs. Wij zoeken kandidaten voor opdrachten in de bedrijfsvoering, beleidsvorming, procesbegeleiding en het projectmanagement. Je komt in dienst bij BMC en vervult je opdrachten zelfstandig of in samenwerking met collega’s. De duur van de opdrachten varieert: soms een paar maanden, soms een jaar of zelfs langer. Dat is onder andere afhankelijk van jouw voorkeur. Ook kun je meerdere opdrachten tegelijk doen. 

Voorbeelden van opdrachten zijn: het begeleiden van het vernieuwende MBO, het doorvoeren van verandertrajecten en het verbeteren van de kwaliteit in het onderwijs. Opdrachten als psycholoog, orthopedagoog of consulent Passend Onderwijs hebben wij ook in onze portefeuille. Daarnaast kun je trajecten - in duurzame schoolontwikkeling of een fusie in een krimpregio - begeleiden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, onze opdrachtenportefeuille is namelijk erg groot. Jouw hoofdtaken in een notendop: adviseren, coachen, begeleiden en/of leidinggeven.

Daarnaast werken er bij ons collega’s die verantwoordelijk zijn voor hoogwaardig onderzoek en strategisch advies. Meer weten over de positie Senior Adviseur bij BMC? Lees hier meer.

Als Adviseur Onderwijs ben je onderdeel van de Business Unit Onderwijs & Jeugd. Momenteel werken hier circa 140 adviseurs: misschien wel jouw toekomstige collega’s. Regelmatig organiseren wij Business Unit-avonden en kennissessies met actuele en inhoudelijke thema’s. En natuurlijk organiseren we ook gezellige borrels. BMC’ers voelen zich verbonden met elkaar, het bedrijf en de publieke sector. 

Enthousiast geworden door deze vacature? Mooi! Bekijk onderstaande criteria. Sluiten deze aan op jouw profiel? Solliciteer dan direct! Liever solliciteren op een specifieke opdracht? Dat kan hier.

  • Je hebt affiniteit met de publieke sector.
  • Je bent op zoek naar een volgende stap in je carrière. Als dit je eerste stap is, dan bieden wij het traineeship Onderwijs & Jeugd aan.
  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding in bestuurskundige, bedrijfskundige, (ortho-)pedagogische, onderwijskundige, juridische of bedrijfseconomische richting.
  • Je bent ondernemend, omgevingsbewust en resultaatgericht. Daarnaast beschik je over een sterk analytisch vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden. Kortom: je bent een stevige gesprekspartner.
  • Je vindt het geen probleem om te reizen.

Werken als adviseur

Vragen over de functie Adviseur Onderwijs? Neem dan contact op met Julian de Dreu via julian.de.dreu@bmc.nl of 06 104 557 93.

Word Adviseur Onderwijs