30 mei 2022

Ontwikkeltraject Groei, Bloei, Doei

Het werk op de afdelingen Burgerzaken wordt steeds complexer. Daarom zoeken gemeenten medewerkers die over de juiste kennis en vaardigheden beschikken en die kunnen meebewegen met de ontwikkelingen. Maar dat is lastig, want door jarenlange bezuinigingen, de vergrijzing en versnelde uitstroom van ambtenaren is er een nijpend tekort aan goed gekwalificeerd personeel. 

Deze disbalans zorgt ervoor dat gemeenten actief naar oplossingen op zoek moeten voor hun afdeling Burgerzaken. Bijvoorbeeld door de instroom en doorstroom van medewerkers te combineren met een opleidingstraject. BMC en partnerorganisatie Randstad hebben de handen ineen geslagen voor het ontwikkeltraject Groei, Bloei, Doei. In dit ontwikkelprogramma stomen we medewerkers, huidige én nieuwe, klaar voor een toekomstige functie bij Burgerzaken.

Wat is Groei, Bloei, Doei?

In het Groei, Bloei, Doei-programma doorlopen instromende of doorstromende medewerkers in uw organisatie een leer-werktraject. De medewerkers zijn direct inzetbaar en volgen tegelijkertijd een trainingsprogramma. Doorgaans duurt dit leer-werktraject één tot twee jaar, maar dit kan eventueel ook korter, mocht daar behoefte aan zijn. Het lespakket is flexibel in te zetten en medewerkers kunnen vanaf verschillende momenten instromen. Samen met de medewerker bespreken we periodiek zijn voorgang. Na het Groei, Bloei, Doei-traject stroomt de medewerker door naar een functie bij uw gemeente of zorgen we dat deze bij Randstad, BMC of een andere werkgever in dienst kan treden. Plaatsing is in ieder geval gegarandeerd.

Verschillende trainingen

Het opleidingsprogramma bestaat uit vaardigheidstrainingen, trainingen voor persoonlijke groei en vakinhoudelijke trainingen.   

Een greep uit de vaardigheidstrainingen:

Een greep uit de vaardigheidstrainingen:

  • Algemene wet bestuursrecht 
  • Gemeente en staatsinrichting

Voor persoonlijke groei:

  • Feedback geven en ontvangen
  • Professioneel communiceren

Een greep uit de vakinhoudelijke trainingen:

  • Migratie
  • Gegevensverwerking
  • Adresonderzoek

Het BMC ontwikkelcentrum

Het ontwikkelcentrum van BMC is verantwoordelijk voor het opleidingsprogramma van Groei, Bloei, Doei. Dit centrum faciliteert een groot aantal opleidingsfaciliteiten met zowel open inschrijvingen voor professionals in de publieke sector als in company trainingen op maat. De aanpak is altijd op maat, uitnodigend en mensgericht. Trainingen zijn op locatie of op ons hoofdkantoor in Amersfoort. Maar ze kunnen ook – geheel of deels – online plaatsvinden. 

De kracht van Randstad en BMC

Randstad en BMC zijn samen dé partners in de markt voor het leveren van flexibel personeel. Van medewerker burgerzaken tot processpecialisten (BRP, beleidsmedewerker). Met Groei, Bloei, Doei bieden wij gemeenten maatwerkprogramma waarin wij ze helemaal ontzorgen. Wij nemen zowel de werving, het ontwikkeltraject als plaatsing na afloop van het programma op ons. 

Meer informatie

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met senior adviseur Zohra el Haddaoui via telefoonnummer 06-83 43 71 78 of per e-mail naar zohra.el-haddaoui@bmc.nl. U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

Contact

Foto

Stel uw vraag aan Zohra el Haddaoui

adviseur

Uw privacy is belangrijk voor ons. BMC gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, zie hierover meer in ons privacy statement

    OPLOSSING DATA-EN-DIENSTVERLENING DIENSTVERLENING-EN-BURGERZAKEN