Werken voor BMC betekent ...

een krachtige achterban: bij BMC sta je nooit alleen!

Kennis delen staat bij ons hoog in het vaandel, zo haal je het beste uit elkaar en geef je het beste voor je opdrachtgever. Je manager en collega’s staan te allen tijde voor je klaar om je te helpen. BMC organiseert regelmatig (intervisie)bijeenkomsten om kennis en ervaringen te delen en biedt diverse platformen om informatie uit te wisselen. In je opdrachten werk je de ene keer alleen en de andere keer ga je samen met een senior adviseur een opdracht aan.

Naast trainingen en bijeenkomsten organiseert BMC ook diverse activiteiten om elkaar persoonlijk beter te leren kennen. Zo is er voldoende ruimte voor ontspanning en weet je wie je collega’s zijn.

Bekijk onze flyer

Wat betekent werken voor BMC voor ...

Ida Hellebrekers, beleidsadviseur Sociale Zekerheid

Portret Ida HellebrekersWerken voor BMC betekent voor mij in de eerste plaats vrijheid en afwisseling. Meerdere  opdrachten tegelijk, vaak bij verschillende organisaties. Elke nieuwe opdracht biedt  nieuwe mogelijkheden, ook ten aanzien van mijn eigen ontwikkeling. Ik kan mij  inzetten op een andere plek, in een andere organisatie, waar weer andere dingen van  mij worden gevraagd. Dat houdt me scherp en gemotiveerd. En inventief. Als  beleidsadviseur kun je zo van toegevoegde waarde zijn.

Elke dag is anders. Ik heb veel te maken met gemeenten en partners (denk aan zorg,  werkgevers, onderwijs en burgers). Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van  interne ontwikkelingen, maar ik moet ook weten wat er ‘buiten’ speelt. Gemeenten  hebben te maken met een nieuwe situatie als gevolg van de decentralisaties. Hoe  pakken ze hun rol daarin op? Het vraagt ook om afstemming in de regio, in  gezamenlijkheid werken aan een passende oplossing. Als beleidsadviseur en projectleider ben ik bezig met de vertaalslag van het ‘wat’ naar het ‘hoe’. Van abstractie naar praktische invulling. Van visie naar uitvoering. In voortdurende afstemming met ieder die erbij betrokken is, ambtelijk, politiek-bestuurlijk en met betrokken partners. Lokaal en regionaal.

Werken vanuit BMC vraagt ook om authenticiteit. Het is cruciaal dat ik mijzelf blijf. Juist als externe adviseur bereik je dan het meest. Daarbij gaat het om de goede verbinding. Als externe ben ik zowel betrokkene als observator: wat gebeurt hier en waarom gebeurt het? Bij de combinatie past een alerte, frisse blik. De mogelijkheden zien en mensen hierin meenemen.

Joep Wetzels, beleidsadviseur Onderwijs

Portret Joep WetzelsBen je werkzaam in de wereld van het onderwijs ben je op zoek naar verschillende uitdagende opdrachten? Dan ben je bij BMC aan het juiste adres. Als beleidsadviseur krijg je alle ruimte om nieuwe dingen uit te proberen en de uithoeken van het veld te verkennen. Op de meest uiteenlopende plekken, in evenzoveel verschillende functies. Je wordt uitgedaagd, in het diepe gegooid. Je krijgt de kans te ontdekken waar je goed in bent en leert veel in korte tijd. En dat is winst bij een volgende klus. Voor jou én voor de opdrachtgever.

Als beleidsadviseur Onderwijs ervaar ik de dynamiek. Ik kan volop aan de slag. De ene dag zet ik me met volle overtuiging in als ‘peoplemanager’ in de functie van interim-directeur in het praktijkonderwijs, met aandacht voor zorgvuldige communicatie en gezonde verhoudingen. De andere dag schakel ik met plezier door naar het hoger onderwijs en begeleid ik een groep studenten bij hun afstudeeropdracht. Ook het doen van onderzoek, het geven van organisatieadvies en het ontwikkelen van beleidsstukken maken regelmatig deel uit van mijn opdrachten. Die afwisseling vind ik boeiend. Werken voor BMC doet een beroep op je flexibiliteit, je vitaliteit en je sociale vaardigheden.

De nadruk ligt op ontwikkeling. Doorontwikkeling. Samen bouwen we aan de kwaliteit van onze organisatie. We zetten ons met en voor elkaar in en leren van elkaar. Zo vormen we een sterk netwerk van deskundige mensen, die direct inzetbaar zijn. Op die manier kun je als beleidsadviseur blijven groeien, op iedere plek, in elke nieuwe opdracht.

Dominique Diertens, beleidsadviseur Vastgoed

De diversiteit aan opdrachten, dat is wat ik nodig heb. De ene keer zit je full-time op een klus, de andere keer heb je twee opdrachten tegelijkertijd. Dat zorgt er voor dat het werk nooit verveelt.

Marloes Leeuwrik, adviseur Financiën & Bedrijfsvoering

Portret Marloes LeeuwrikBMC staat voor mij voor professionaliteit en betrokkenheid. Als beleidsadviseur krijg ik alle ruimte om me te ontwikkelen en daarbij ervaar ik de support van een deskundige en gevarieerde achterban. Dat motiveert me enorm. Ik proef de drive. Als adviseur houd ik mijn eigenheid, maar altijd in verbinding. We delen kennis en ervaring. Dat biedt mooie kansen op de plekken waar ik terechtkom, bij de opdrachten waarvoor ik me inzet.

Mijn terrein binnen Financiën en Bedrijfsvoering is vooral planning & control. Op dit moment werk ik bij een gemeente voor de sector Veiligheid & Bestuur en Publiekscontacten. Als adviseur ben ik daar het aanspreekpunt vanuit Control. Dat is heel divers. Als ik bijvoorbeeld bezig ben met het opstellen van de begroting moet ik weten wat er speelt. Op alle niveaus. Simpele vragen, grotere kwesties. Van MT tot medewerkers. Ik ben de link tussen de verschillende betrokkenen en moet budget en belangen zo veel mogelijk bij elkaar zien te houden. Dat betekent aanpassen, schakelen en bijstellen. Controllers worden vaak gezien als ‘luis in de pels’ – maar ik leg liever de nadruk op de goede verbinding. Realistisch. Met oog voor wensen én (on)mogelijkheden.

Het is de kracht van BMC om van veel markten thuis te zijn. Bedienen, adviseren en ondersteunen. Het is zaak om als beleidsadviseur eruit te halen wat erin zit. Ik wil zo veel mogelijk bereiken. Voor de opdrachtgever, voor onze organisatie en voor mijzelf. Zodat we in goede afstemming met elkaar groeien in kwaliteit en ontwikkeling. Samen versterken we elkaar.

Jong BMC

Jong BMC organiseert ieder jaar diverse activiteiten voor medewerkers van BMC, zoals een wintersportvakantie, een solextour of een gala. Bekijk hieronder de aftermovie van het Jong BMC gala van 2019.