Adviseur Sociaal Domein

Sinds januari 2015 is het sociaal domein het grootste domein binnen het takenpakket van de gemeente. Een vakgebied met grote maatschappelijke impact. Als Adviseur Sociaal Domein speel je een belangrijke rol. Je helpt bij het realiseren van effectieve, krachtige oplossingen voor uitdagingen in de publieke sector. Met raad en daad: advies dat anticipeert op nieuwe ontwikkelingen én praktische implementatie. Zo verlaat jij altijd een tevreden klant en wachten nieuwe klanten met smart op jouw inzet.

Werken als Adviseur Sociaal Domein

Afhankelijk van jouw ervaring, kennis en kunde ga jij gemeenten ondersteunen bij de doorontwikkeling van het sociaal domein. Je schakelt tussen verschillende niveaus en verschillende partners binnen het vakgebied. Zakelijk, maar met maatschappelijke impact in de publieke sector. Het maatschappelijk resultaat voor de inwoner, de leerling en de cliënt staat centraal. Dat is werken als Adviseur Sociaal Domein voor BMC. Uiteraard doe je dat niet alleen. Je collega’s hebben een schat aan ervaring en staan te springen hun kennis en expertise met je te delen.

Onderdeel van BMC: ontmoeten, inspireren en leren

Je komt in dienst bij BMC als onderdeel van de Business Unit Sociaal Domein. In dit vakgebied werken ongeveer 430 adviseurs. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat het kennis- en vaardigheidsniveau van jou, je collega’s en de organisatie op een hoog niveau blijft. We organiseren regelmatig bijeenkomsten waar we samen kijken naar de ontwikkelingen binnen het sociaal domein op de korte, middellange en lange termijn. Ons Ontwikkelcentrum past het trainingsaanbod hier op aan. Hierdoor worden je kennis, je vaardigheden en het expertiseniveau van BMC bewaard en is het altijd optimaal toegespitst op de vragen uit de markt. Zo maken en houden we onze klanten tevreden. Natuurlijk organiseren we ook gezellige bijeenkomsten. BMC’ers voelen zich verbonden met elkaar, het bedrijf en de publieke sector. 

Er zijn twee type posities:

 • Adviseurs op het gebied van ‘Management & Beleid’. Zij hebben ervaring in managementrollen en beleidsontwikkeling.
 • Adviseurs gericht op ‘Uitvoering’. Zij werken in uitvoerende functies. 

Adviseur Sociaal Domein: Management & Beleid

Als Adviseur Management & Beleid ondersteun je gemeenten bij verschillende maatschappelijke vraagstukken, zowel op proces als inhoudelijk. Denk hierbij aan opdrachten als beleidsadviseur Wmo, projectleider Inkoop Jeugdzorg, Sport formateur of teamleider Sociaal Domein. Gemeenten gebruiken onze hulp bij advisering, extra expertise of specialisme op een specifiek thema en tijdelijke vervanging van vast personeel. De opdrachten zijn niet allemaal even lang. Sommige zijn voor een paar maanden, andere voor een jaar of soms langer. Het is vaak ook mogelijk om meerdere opdrachten tegelijkertijd te doen.

Ben je onze nieuwe Adviseur Sociaal Domein, gericht op Management & Beleid? Bekijk onderstaande criteria. Sluiten deze aan op je profiel? Solliciteer dan direct! Liever solliciteren op een specifieke opdracht? Dat kan hier.

 • Je hebt een relevante, afgeronde wo-opleiding.
 • Je hebt affiniteit met de publieke sector en specifiek het sociaal domein. Denk hierbij aan thema’s als Jeugdzorg, Nieuwe wet inburgering, Beschermd wonen, Huishoudelijk hulp, Sport, Cultuur en Gezondheid en Preventie.
 • Je hebt professionele ervaring op beleid of management binnen het sociaal domein.
 • Je beschikt over adviesvaardigheden op zowel inhoud als proces. Rollen waar we je graag op inzetten zijn: projectleider, beleidsmedewerker, programmamanager, beleidsondersteuner en contractmanager.
 • Je bent: een samenwerker, resultaatgericht, verbindend, flexibel en inhoudelijk gedreven.

Solliciteer als Adviseur Sociaal Domein - Management & Beleid ↓

Vragen over de functie Adviseur Sociaal Domein - Management & Beleid? Neem dan contact op met Jaimie Paulus via jaimie.paulus@bmc.nl of 06 - 82 52 68 64.

Adviseur Sociaal Domein: Uitvoering

Als Adviseur Sociaal Domein in een uitvoerende functie ga je bijvoorbeeld aan de slag als WMO consulent, Jeugdconsulent, Consulent Werk, Consulent Inkomen of Consulent Schulddienstverlening. Ook ondersteunende functies zoals Medewerker Uitkeringsadministratie, Administratief Medewerker Jeugd/WMO/Inkomen vallen hieronder. Voor starters en zij-instromers organiseren we regelmatig praktijkgerichte opleidingen in combinatie met een stage.

Ben jij onze nieuwe Adviseur Sociaal Domein? Bekijk onderstaande criteria. Sluiten deze aan bij je profiel? Solliciteer dan direct!

 • Je hebt een relevante, afgeronde hbo-opleiding (bijvoorbeeld SJD, Rechten, MW, Pedagogiek, Ergotherapie). 
 • Je hebt affiniteit met de publieke sector en specifiek het sociaal domein. 
 • Je hebt bij voorkeur reeds ervaring in 1 van de bovengenoemde functies en bent op zoek naar een tweede of derde stap binnen het sociaal domein.
 • Je beschikt over de volgende competenties: politieke sensitiviteit, goede communicatieve vaardigheden, een zakelijke, kritische en collegiale werkhouding, empathisch vermogen, daadkrachtig, onbevooroordeeld en verbindend.

Solliciteer als Adviseur Sociaal Domein - Uitvoering ⮟

Vragen over de functie Adviseur Sociaal Domein - Uitvoering? Neem dan contact op met Kirsten Nicolaes via kirsten.nicolaes@bmc.nl of 06 25 01 64 33.

Word Adviseur Sociaal Domein