2 dec 2019

Pieter Vermaas nieuwe algemeen directeur bij BMC

Diemen – Pieter Vermaas is per 1 december algemeen directeur bij BMC. Daarmee volgt hij Lieke Schepers op, die de directeursfunctie bij Yacht blijft vervullen.

Publieke sector

Vermaas begon zijn carrière als P&O-adviseur bij verschillende gemeentes. Hij was hoofd bedrijfsvoering bij de gemeente Roosendaal, voordat BMC hem in 2006 verwelkomde als interimmanager OHRM. Nog geen jaar later werd hij manager Financiën en Bedrijfsvoering in regio Zuid-Nederland. Vervolgens was hij landelijk verantwoordelijk voor het onderdeel Financiën en Bedrijfsvoering.

Algemeen directeur BMC

In januari 2018 trad Vermaas aan als directeur van BMC Implementatie, de detacheringstak voor de publieke sector. In deze functie leidde hij onder meer de integratie van BMC binnen de Yacht Group in goede banen. Bijna twee jaar later wordt hij algemeen directeur van BMC. Hiermee neemt hij het stokje over van Lieke Schepers, die onlangs aantrad als algemeen directeur bij moederbedrijf Yacht.

Maatschappelijke impact

In zijn rol als algemeen directeur wil Vermaas zich richten op het partnerschap met opdrachtgevers en het verder en toekomstbestendig versterken van opdrachten met maatschappelijke impact voor burger, leerling en cliënt. Vermaas zet zich ook naast zijn directeursfunctie in voor het maatschappelijk belang. Zo is hij actief als voorzitter van de Raad van Toezicht bij Barcode for Life, een stichting die geld inzamelt voor gespecialiseerd onderzoek naar effectieve kankerbehandeling.

BMC

Al meer dan 30 jaar werkt BMC samen met opdrachtgevers aan de verbetering van de kwaliteit van de publieke sector. BMC adviseert over en ondersteunt bij het implementeren van verbeteringen in beleid en uitvoering. Hoogwaardig advies en onderzoek gecombineerd met daadkrachtige inzet van beste interim-adviseurs, maakt BMC tot dé partner in verbetering voor de publieke sector. BMC maakt, samen met Yacht, onderdeel uit van de Yacht Group.