22 jun 2017

Onderzoek maatschappelijk rendement Alifa

Stichting Alifa (een organisatie voor maatschappelijke ondersteuning) heeft BMC gevraagd om een onderzoek te doen naar het ‘maatschappelijk rendement’ van het Vrijwilligershuis, in de wijk Twekkelerveld te Enschede. Het vrijwilligershuis is een algemene voorziening waar elke burger van Enschede gebruik van kan maken. BMC heeft gekeken of het project bijdraagt aan het vergroten van de zelfredzaamheid en het welzijn van deelnemers.

Dankzij de activiteiten in het vrijwilligershuis zijn deelnemers fysiek en mentaal gezonder, zijn zij beter geïntegreerd in de samenleving, hebben een sociaal netwerk opgebouwd en hebben hun financiën beter op orde. BMC heeft in dit onderzoek 5 casussen onderzocht. Daarnaast is er een inschatting gemaakt wat de opbrengsten voor de gemeenschap en de besparingen voor de gemeente zijn.

Op 16 juni 2017 heeft Alifa het ‘Onderzoek naar het maatschappelijk rendement van het Vrijwilligershuis’ aan de gemeente Enschede aangeboden. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak met betrekking tot het onderzoeken van maatschappelijk rendement? Neem dan contact op met een van onze senior adviseurs: Herman Uffen, via telefoonnummer 06 - 12 84 77 59 en per e-mail naar herman.uffen@bmc.nl of Kees-Jan Werfhorst, via telefoonnummer 06 - 22 75 00 21 en per e-mail naar kees-jan.werfhorst@bmc.nl.