13 jan 2022

Marleen Hermans nieuwe managing partner fysiek domein bij BMC

Per 1 maart 2022 versterkt prof. dr. ir. Marleen Hermans BMC als managing partner fysiek domein. Zij combineert haar werk voor BMC met een deeltijdaanstelling als hoogleraar ‘Publiek Opdrachtgeverschap in de bouw’ aan de TU Delft.

Bij BMC versterkt Marleen het adviesteam dat zich richt op de thema’s gebiedsontwikkeling, omgevingswet, nieuwe economie en energietransitie. Zij zoekt daarbij samen met opdrachtgevers en collega’s naar passende antwoorden op ruimtelijk economische vraagstukken. Marleen denkt buiten de kaders, is energiek en altijd op zoek naar vernieuwende oplossingen.

Oplossingsgericht

BMC is verheugd over de komst van Marleen Hermans. Ingrid Geveke, directeur bij BMC: ‘Marleen combineert haar hoogleraarschap met de praktijk bij BMC. Hierdoor is zij in staat wetenschappelijke inzichten te vertalen naar toepasbare oplossingen die bijdragen aan de uitvoeringskracht in de publieke sector. Ik ben daarom trots dat Marleen zich aan BMC wil verbinden.’

Ook Marleen ziet uit naar de samenwerking: ‘Bij BMC kan ik samen met gedreven en deskundige professionals werken aan complexe ruimtelijke vraagstukken. Ik verwacht dat de breedte van de organisatie met kennis en kunde over het publieke domein, heel effectief is in het vinden van de uitvoeringskracht die nodig is voor het beantwoorden van de vraagstukken van deze tijd.’

Ruime ervaring

Marleen heeft een uitgebreide staat van dienst in het fysieke domein. In het verleden werkte zij onder meer bij het Rijksvastgoedbedrijf en Atos KPMG Consulting. Marleen is nu nog managing partner bij de Brink Groep. Daarnaast heeft ze een aantal nevenfuncties. Zo is ze commissaris bij woningcorporatie Staedion in Den Haag, voorzitter van het Overlegplatform Bouwregelgeving, lid van de Tenderboard Nationaal Coördinator Groningen en lid van de Adviesraad MKB Infra.

Versterken adviesprofiel fysiek domein

Bij BMC richt Marleen zich op het versterken van het adviesprofiel van BMC op het thema fysiek domein. Ze is gesprekspartner voor onze opdrachtgevers en sparringpartner voor collega’s. Samen met de managing partners werkt Marleen aan een stevige positionering van BMC als adviesbureau voor de publieke sector.

Marleen Bieshaar nieuwe managing partner fysiek domein bij BMC

Meer informatie

Ruud Berendsen PR Manager & Woordvoerder 06 - 57 09 05 98