Training Stembureaulid Verkiezingen

Voor nieuwe en ervaren stembureauleden en mensen met bij voorkeur een HBO werk- en denkniveau, die zich willen inzetten op stembureaus tijdens de verkiezingen.

  • opleidingsvorm: training

  • domein: Publieke sector

  • duur: 2 dagdelen

Startdata en inschrijven

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor nieuwe stembureauleden (voorzitter, stembureaulid, teller) met bij voorkeur HBO werk- en denkniveau. Ook als je in het verleden al hebt gewerkt als voorzitter, lid of teller kun je deze training volgen. De training is voor iedere verkiezing een 'verplicht' onderdeel. 

Doel

Deze training is een opleiding tot stembureaulid. Je kunt je op efficiënte, effectieve en uniforme wijze voorbereiden op de verkiezingsdag. Je bent op de hoogte van alle actualiteiten rondom deze verkiezing. Na afloop kun je aan het werk tijdens de Tweede Kamerverkiezing op 17 maart 2021.

Inhoud

Een verkiezingsdag heeft drie fases: voorbereiding, stemming en telling. De trainer behandelt per fase de onderwerpen die relevant zijn voor de deelnemers. In een interactief programma behandelen de deelnemers praktijksituaties. Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan een invuloefening voor een proces-verbaal. In het tweede deel van de training is voldoende tijd om vragen te stellen. Daarnaast is er een speciale mailbox voor vragen. Dat zorgt voor ondersteuning, ook na deelname van de training

De inhoud van onze training is gemaakt in samenspraak met gemeenten en voorzien van een ruime hoeveelheid begeleidende afbeeldingen, video's en interactieve elementen.

Resultaat

De deelnemers krijgen inzicht in hun taken en verantwoordelijkheden en leren hoe zij de regels moeten toepassen. Na het succesvol afronden van de training kan de deelnemer ingezet worden als stembureaulid op een stembureau en daar alle werkzaamheden uitvoeren volgens wet- en regelgeving rondom het verkiezingsproces. 

Opzet

  • Duur training: 2 online bijeenkomsten van 2 uur
  • Zelfstudie: voorafgaand aan de training doornemen van een aantal documenten, zoals een verkorte versie van de Kieswet en Covid19-maatregelen, ongeveer 1 uur leestijd.
  • Aantal deelnemers: 20 tot 100
  • Locatie: digitaal via Google Meet

Vervolgtraject

N.v.t.

Certificaat en punten

Wanneer je de training hebt afgerond, krijg je een bewijs van deelname.

Trainers

Angeline Gloudemans: ‘Ik vind het belangrijk om mensen in hun eigen kracht te laten komen en
daarmee hun eigen talenten te laten ontwikkelen. Als gecertificeerde trainer maak ik gebruik van mijn werkervaring als adviseur in het vakgebied, wat een hele fijne dimensie geeft aan de training.’   

Hans Verhaar: 'Jarenlange expertise binnen het vakgebied maakt mij een adviseur die op
verschillende opdrachten geplaatst kan worden. Van adviseur tot docent, trainer en coach. Ik word gewaardeerd voor mijn uitgebreide expertise, praktische manier van aanpak en de wijze waarop
ik mijn kennis op anderen kan overbrengen.'

Kosten

€ 25,- excl. btw (inclusief studiemateriaal). 

Inschrijven en startdata

Startdata en inschrijven

Meer weten?

Wil je meer weten over deze training? Neem contact op het BMC Ontwikkelcentrum: 033 - 445 90 94, academie@bmc.nl.

Meer weten over ons overige aanbod opleidingen en trainingen? Ga naar Training en opleiding.