Marco Kerstens

Marco Kerstens

Bestuur & Organisatie partner

De uitdagingen voor gemeenten zijn fors. Inwoners, oud en jong, rekenen op daadkracht. Of het nou gaat om het klimaat, wonen, zorg of energie.  Voor het uitvoeren van de ambities in het coalitieakkoord staan raadsleden, het college, de ambtelijke organisatie, partners, inwoners en de regiogemeenten samen aan de lat. De vraag is hoe ze van die mooie ambities komen tot zichtbare resultaten binnen de coalitieperiode.

Het draait daarbij om uitvoeringskracht. En uit talrijke voorbeelden is evident dat die hapert. Van de toeslagenaffaire tot problemen in de jeugdzorg, personeelstekorten in cruciale beroepen, achterstallig onderhoud aan bruggen en kades.

Uit een groot aantal onderzoeken en rapporten blijkt dat uitvoeringskracht wordt beïnvloed door factoren die onderling sterk met elkaar verweven zijn.
Eenvoudige oplossingen (méér budget, méér capaciteit, méér triple helix, méér zelfredzaamheid) zijn door personele en financiële schaarste niet voorhanden. Een groter beroep op partners en inwoners laat onverlet dat gemeenten ook het eigen huis op orde moeten hebben. Het terugschroeven van ambities dreigt als laatste optie. Een scenario waar niemand op zit te wachten.

De uitvoering moet op zijn kop door deze te herpositioneren en herwaarderen. De huidige maatschappelijke opgaven en de condities voor uitvoeringskracht maken oplossingen die eerder onhaalbaar waren noodzakelijk én mogelijk.

Laten we samen aan de slag gaan!

 

 

 


 

Contact

Marco Kerstens

Stel uw vraag aan Marco Kerstens

partner
Wat zijn uw gegevens?
Waar zal het gesprek over gaan?