Statushouders: een routekaart voor gemeenten Sociale Zekerheid

Nederland heeft te maken met een forse instroom van vluchtelingen. Daarbij zijn gemeenten verantwoordelijk voor ondersteuning en begeleiding van de vluchtelingen met een status (statushouders). De ondersteuning van de gemeenten is gericht op alle aspecten van het leven die zelfstandig functioneren mogelijk maken zoals huisvesting, werk, onderwijs en het opbouwen van een sociaal netwerk.

De gemeenten hebben de mogelijkheid de ondersteuning aan statushouders dusdanig in te richten, dat het aansluit bij de principes van de transformatie binnen het sociaal domein. Ondersteuning die op alle leefdomeinen is gericht stelt statushouders in staat om zo snel als mogelijk zelfstandig te functioneren in de Nederlandse samenleving.

Op basis van de huidige praktijk, en met inbreng van adviseurs met een achtergrond als (voormalige) politieke vluchteling, heeft BMC een integrale aanpak in beeld gebracht met winst voor statushouders, andere inwoners, maatschappelijke partners én de gemeente.

Deze integrale aanpak is door BMC visueel vertaald naar de vraagstukken die u en uw organisatie kunnen verwachten bij de ondersteuning van statushouders.

Graag komen wij bij u en uw organisatie langs om tijdens een vrijblijvende brainstormsessie de tendens in het land met u te bespreken. Wij zoomen graag in op de praktijk en inspireren u met innovatie ideeën die bij dragen aan een integrale aanpak van het vraagstuk. Benieuwd wat onze adviseurs voor u en uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Marianne Dijkstra via mariannedijkstra@bmc.nl of bel naar (033) 496 52 00.

Naar contact

Contact opnemen

Meer weten over onze professionals?
Neem contact met ons op.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak, kunt u contact opnemen met:

Marianne Dijkstra

Tel: (033) 496 52 00
Copyright © 2018 BMC