Traineeships

De traineeships van BMC zijn intensieve en interactieve programma’s, die bestaan uit een combinatie van theorie, praktijk, zelfstudie en eigen inbreng. Ieder vakgebied heeft een eigen traineeship. De programma’s bieden helder inzicht in de complexe wereld van het openbaar bestuur. Je vergroot en verrijkt je specifieke vakkennis, je competenties en je vaardigheden. Je volgt een opleiding die speciaal gericht is op de publieke sector.

In de praktijk word je intensief begeleid door de manager trainees, je mentor en je mede-trainees. Tijdens het traineeship is er ruimte voor je eigen inbreng. Je krijgt de gelegenheid jouw kennis en ervaring te spiegelen mét of toe te voegen aan de dagelijkse overheidspraktijk. Het programma is verdeeld in blokken van 6 maanden ieder en duurt, afhankelijk van de expertise, anderhalf tot twee jaar. In het laatste blok dagen we je uit om door middel van een eindopdracht ons te laten zien wat je hebt bereikt en waar jij heen wilt.

Het eerste jaar van je programma ben je gemiddeld 36 uur per week werkzaam bij een of meerdere van onze opdrachtgevers en gemiddeld 8 uur per week bezig met je opleiding (waarvan 4 uur in eigen tijd). In het tweede jaar ligt de nadruk meer op maatwerk, praktijk en zelfstudie. Tijdens je traineeship krijg je door middel van diverse workshops, studiemateriaal en concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van BMC-adviseurs, een helder beeld van het functioneren van publieke organisaties. Daarnaast werk je aan je vaardigheden o.a. door het volgen van blended trainingen waarbij je naast een e-training elkaar ook klassikaal ontmoet voor casuïstiek en oefeningen. Na dit traineeship mag je je met recht adviseur noemen.

 

Contact

Wat zijn uw gegevens?
Waar zal het gesprek over gaan?